5 ranních zvyků vysoce produktivních lidí. Zkuste to podle nich a zlepšete svou produktivitu práce!

Chcete-li být úspěšní, měli byste se zaměřit na zvyšování produktivity a její následné udržení na vyšší úrovni. V celém procesu, který začíná už v momentě, kdy ráno poprvé zamžouráte na nový den, přitom rozhodují i zdánlivé maličkosti.

produktivita práce

Chcete-li být úspěšní, měli byste se zaměřit na zvyšování produktivity a její následné udržení na vyšší úrovni. V celém procesu, který začíná už v momentě, kdy ráno poprvé zamžouráte na nový den, přitom rozhodují i zdánlivé maličkosti.

Buďte jako kohout

Také vás rodiče budili nenáviděnými pořekadly typu „ranní ptáče dál doskáče“? A víte, že měli pravdu? Vstávat brzy patří mezi základní zvyky úspěšných lidí. Věděla to britská premiérka Margaret Thatcherová, věděl to Bill Gates a ví to řada dalších – Dwayne „The Rock“ Johnson, který už ve 4 ráno maká v posilovně, CEO společnosti Apple Tim Cook, jež vstává pravidelně už ve 3:45, nebo Warren Buffet, jehož rána začínají v 6:45 četbou čerstvých novin.

Ustelte si

Další věc, se kterou vás rodiče možná pravidelně „prudili“. A jak se zdá, ani v tomto případě tak nečinili pro nic za nic (i když to možná sami nevěděli). Ačkoli vám může připadat, že jde o banalitu, experti tvrdí, že ustlání postele by mělo být první činností vašeho dne. Po jejím splnění se u člověka dostaví menší pocit hrdosti, který vás nakopne ke splnění dalšího úkolu (a pak dalšího, a dalšího…). Jeden malý úkol splněný ráno se tak během dne promění ve spoustu splněných úkolů.

Snídejte

Vydatná zdravá snídaně plná bílkovin vás dokáže nakopnout a udržet v chodu po celý den. Tělo i mozek potřebují energii a určitě ničemu neprospějete, pokud je necháte hladovět. Maximálně budete rozmrzelí a nepříjemní na kolegy, a to přece nechcete.

Začněte cvičením

Máloco dokáže člověka po ránu nakopnout tak, jako pohyb. To potvrzují např. zjištění vědců z University of Bristol, podle nichž mají cvičící lidé více energie a jsou pozitivnější, takže toho v práci zvládají více. Přitom není třeba přehánět. Pro pořádné nakopnutí, lepší pocit a zvýšenou produktivitu postačí už nějakých 10 minut pohybu (např. běh okolo bloku). A tolik si jistě dokážete vyhradit i s pořádně nabitým rozvrhem.

Nejtěžší úkol dne odbavte jako první

Víte-li, že vás čeká nějaký pořádně složitý či nepříjemný úkol, do nějž se zrovna nehrnete, překonejte to a vypořádejte se s ním co nejdřív. Pokud to zvládnete hned po ránu, klidně si zatleskejte a užijte si pocit, že teď už vás až do večera čekají jen samé příjemnější aktivity. V opačném případě na něj budete po celý den zbytečně myslet a stresovat se víc, než je zdrávo.

Máte nějaký vlastní typ na ranní nakopnutí pracovní produktivity? Podělte se s ostatními v diskuzi pod článkem!

Autor: Pseudofilosof

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Naučte se, jak fungují a přemýšlí géniové

Mladá generace hloupne. Čtení na internetu je drogou pro mozek, ale nerozvíjí osobnost