5 důvodů, proč se nám líbí blondýny. Máte to také tak?

Něžná stvoření s hříšným tělem, tak si většina z nás představuje blondýny.

blondýna

Zatímco pro udržování tepla u domácího krbu si vybíráme spíš brunetky, naše oko neustále lákají blondýny. Proč se nám tolik líbí?

1.   Jsou plodnější

Možná byste netušili, že za prostým zájmem o blond hřívu se ukrývá i něco více. A tím je genetika a biologie, které prostě neošálíme. Podle provedených průzkumů totiž mají blondýnky vyšší hladinu ženského pohlavního hormonu, kterým je estrogen. A jsou tím pádem i plodnější. Přitažlivé samice pro naše mužské oko.

I z evolučního pohledu jsou blondýnky doslova poklad. Pravých blondýnek je procentuálně mnohem méně než brunetek, a proto je jejich genetická informace prostě a jednoduše cennější. Kdo by nechtěl blonďatého potomka s modrýma očima?

2.   Působí něžně

Blondýnky působí velmi něžně, což v nás vzbuzuje přirozenou touhu o tom je chránit a opatrovat. Blond hříva prostě přitahuje muže jako magnet, a to v každém věku. Působí tak nevyzrále a jemně, až vaše srdce taje. To, že jste se právě lapili do pasti, prohlédnete až za dlouhý čas.

Zjistíte, že jsou stejné jako brunety, a dokážou tak muži pěkně přiskřípnout tipec. Něžně působí i jejich potomstvo, které navíc představuje procentuálně mnohem krásnější jedince, než byste si dopřál s brunetou či černovláskou. A když jsme u těch něžností – věděli jste, že vyšší hladina hormonů u blondýnek vede k jejich přirozenější inklinaci k erotickým hrátkám?

blondýna
Blondýnky působí velmi něžně, což v nás vzbuzuje přirozenou touhu o tom je chránit a opatrovat. Blond hříva prostě přitahuje muže jako magnet, a to v každém věku. (zdroj foto: www.pixabay.com)

3.   Krása od nepaměti

Již během doby starověkého Řecka byly blondýny považovány za krásné. A tato nadpozemská krása byla také často přiřazována bohyním. Není divu, že bohyně lásky, Afrodita, byla vyobrazována s blond hřívou. Symbol lásky a něžnosti snad ani černovlasý být nemohl… A když už jsme u té krásy, tak nemůžeme opomenout jednu zásadní věc.

Brunety a černovlásky mají mnohem vyšší hladinu mužského hormonu, testosteronu, který způsobuje i jejich přirozenou chlupatost. Tím pádem jsou pro muže přirozeně méně přitažlivé než blondýnky, které mají ochlupení po celém těle méně a světlejší barvy, čímž působí přitažlivěji.

4.   Umí si ze sebe udělat legraci

Víte, kdo vymyslel vtipy o hloupých blondýnách, které se tradují napříč zeměmi? Ano, tušíte správně. Blondýny! Právě ony se rády vydávají za hloupé, aby muže dostaly přesně tam, kam potřebují. A když jim leží u nohou, teprve potom jsou spokojené. Blondýny jsou tedy tak chytré, že se dokážou tvářit jako hloupé. Skvělá vlastnost, nemyslíte? Pěkné potvory!

Jasným příkladem blondýny, která se ze sebe nebojí udělat opravdu prostoduchou bytost, je Iva Pazderková. Skvělá česká stand-up komička patří mezi naše nejlepší komiky současnosti. A její alterego Blbá blondýna vás dokonale pobaví!

blondýna
Víte, kdo vymyslel vtipy o hloupých blondýnách, které se tradují napříč zeměmi? Ano, tušíte správně. Blondýny! (zdroj foto: www.pixabay.com)

5.   Bojíme se jich

Nechcete si to přiznat? Nevadí. My to přiznáme za vás. Blondýnky nás přitahují i proto, že se jich trochu bojíme. Ptáte se, proč bychom se měli obávat ženy? Odpověď je nasnadě. Blond vlasy prostě evokují svobodu. Nespoutanost. A sexuální apetit. Mnoho mužů se právě těchto tří atributů u partnerky velmi obávají. Proto si raději k oltáři vezmou brunetku, která působí a jedná mnohem odevzdaněji.

Blond vlasy byly odjakživa synonymem pro dračice, které mají sklony ke svobodomyslnosti, volnosti či dobrodružství. Sice se samozřejmě jedná pouze o předsudky, ale naše mysl je tak vnímá. Na jednu stranu nás to, co představují, přitahuje. A na druhou se jejich přílišné nezávislosti na nás skutečně obáváme. Bububu!

A co vy? Hýčkáte si doma blondýnku? Nebo jste vsadili na jistotu a máte brunetku nebo černovlásku? Přiznejte se – pokukujete někdy po blondýnách? Co pro vás představují?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Prsa, prsa, a zase jenom prsa. Tyhle proslavené krásky jsou kočky i s plochým hrudníkem

Krásné blondýny českého showbyznysu. Čím si nás získaly a kde jsou kočky s hlubokým dekoltem dnes