Dokument o Amy Winehouse. První trailer je tu!

Milovali jste výrazně nalíčenou Britku, kterou kritici přirovnávali k legendě Macy Gray? Pak se těšte na film o jejím životě! Nebude to žádná pohádka o slávě, ale pořádná drsárna!

Amy Jade Winehouse  byla britská jazzová, soulová a rythm´n´bluesová zpěvačka, která se dostala do podvědomí veřejnosti svým debutovým albem Frank (2003), z něhož pochází single Stronger than Me. Ten, dá se říct, odstartoval její ne příliš dlouhou kariéru. Album bylo kritiky úspěšně přijato a Amy slavila úspěch. Ten největší ve svém životě.

Nakódovaná k tragedii?

Od dětství byla problémová, trpěla depresemi, vyrušovala ve škole a měla to všechno na háku. Vše se ještě zhoršilo s rozvodem rodičů a korunu tomu nasadil jistej Blake Fielder-Civil, kterýho Amy potkala při koncertování po londýnských hospodách.  Ostatně, na jedno její vystoupení v Londýně v roce 2007 se můžete podívat. Třeba tam maník někde v hledišti sedí – totálně sjetej.

https://youtu.be/UNkuQQ3FJ8U

Sex, drogy a rock’n‘roll

Blake byl drogově závislý a svoji přítelkyni a později manželku do způsobu tohoto života zatáhnul. A že to nebyl žádnej troškař, dokazuje jeho otevřená zpověď britským médiím, kterým v roce 2013 přiznal, jak zpěvačku seznámil s heroinem. Nakonec to ale nebyly drogy, které Amy přemohly.

Manžel Blake. Smažka jak vyšitá!

Manžel Blake. Smažka jak vyšitá!

23. července 2011 to přepískla s alkoholem a ve svých 27 letech zemřela. (Obsah alkoholu v její krvi byl odborníky stanoven na 416 mg na decilitr.) Škoda. Ale kromě jejích písní si ji můžeme připomenout i jinak.

Čest její památce na plátnech kin

Ohlédnutí za její kariérou odstartuje film režiséra a držitele ceny Britské filmové akademie Asifa Kapadii. Je plný dosud nezveřejněných a unikátních záběrů a bude mít světovou premiéru ve Velké Británii 3. července tohoto roku. V českých kinech se objeví v srpnu, nicméně již teď se můžete podívat na první trailer.

Na co se připravit?

Nejspíš není nutný předem vysvětlovat, že, i když kariéra Amy Winehouse byla slušně našlápnutá, ve skutečnosti se zpěvačka trápila a byla nešťastná hlavně ve svém soukromém životě a později i v tom pracovním, když ji paparazzi pronásledovali na každém kroku. A právě o tom všem film bude. Žádný sladkobolný fráze ani situace, ale pořádný peklo na britskej způsob. Jestli si troufnete, vzít na to partnerku do kina, kupte jí několik balení papírovejch kapesníků, protože dle předpokladu jedno oko nezůstane suchý…

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Celebrity, které přežily leteckou nehodu

4 politici, kteří zemřeli rukou vraha