Depilace pro muže. Ano či ne? Tohle vám pomůže v rozhodování!

Je 21. století. Image pračlověka se fakt moc nenosí – a ani nelíbí. Trápí vás tmavý, hustý porost? Nesnášíte žiletky? Pak obětujte trochu toho svého pohodlí a vyšpulte se před kosmetičkou. Ukázat jí můžete cokoli…. Vlastně musíte, pokud chcete mít pokožku jako dětskou prdelku. Za kolik?

depilace

V naší společnosti už je naprosto samozřejmé, že si ženský (nebo i chlapi) zastřihují, případně holí, ochlupení v rozkroku. Víte to, holíte se neustále – a taky vám to leze na nervy? Možná by stálo za to pouvažovat o depilaci vaší pokožky (odstranění chloupků po směru růstu i s kořínkem), na což se v dnešní době specializuje hromada kosmetických salónů – protože je to prostě v kurzu. Co všechno taková sranda obnáší?

Když přežiješ tetování i tchýni, přežiješ všechno

Asi jeden z největších mýtů, které se o depilaci povídají, se týká bolestivosti. „Byl jsem na depilaci hrudníku a zad. Ano, cítil jsem to, nebudu říkat, že ne, ale obecně to funguje asi tak, že jestli zvládnete třeba svalovou horečku po pořádné fyzické náloži, dáte i tohle. Rozhodně to není něco, z čeho by se člověk musel skládat,“ řekl nám statečný čtenář Patrik, který odstranění chloupků cukrovou pastou, na niž lze jen tak mimochodem přijít i s opálenou pokožkou, podstoupil v měsíci březnu.

„Vydrželo mi to asi pět týdnů, teď se na to chystám znovu,“ krčí rameny s tím, že ho ony dvě partie vyšly na 1 300 korun. „Peněz nelituji. Je to fakt o dost pohodlnější,“ ještě dodává na závěr. Každopádně, všechno je to o lidech a profi přístupu.

Co (ne)dělat?

Úspěšná depilace, ať se jedná o cukrovou pastu nebo třeba horký vosk, který lze aplikovat na těžko dostupná místa včetně rozkroku, závisí nejen na vaší prvotní důslednosti (před akcí na sebe nepatlejte žádné krémy, oleje, parfémy nebo deodoranty), ale taky na obratnosti provádějícího. Ve hře je i to, jak se ke své pokožce budete chovat 24 hodin po zákroku.

Rozhodně se nedoporučují horké koupele kdekoli (na vířivky zapomeňte), sauna, tempíčka v chlorované vodě, ale taky fyzická námaha. To z toho důvodu, že póry jsou stále ještě otevřené, tudíž náchylné k podráždění. I tak si říkáte, že vám to všechno stojí za to? Tak prosím, vybrat si můžete z těchto procedur…

Jen pro ženský? Už dávno ne!

  • Depilace horkým voskem. Kůže po depilaci může být mírně podrážděná, avšak to během jednoho dne mizí. Zákrok je možné provádět téměř na všech místech těla, a to od obočí, knírku, rukou, hýždí, přes třísla až k nohám. Chloupky by měly dosahovat délky čtyř milimetrů. Po depilaci se nedoporučuje koupání v chlorované vodě a pobyt na sluníčku. Efekt hladké pokožky vydrží čtyři až šest týdnů. Při opakovaných zákrocích se bolestivost snižuje. Cena se pohybuje od 100 po 600 korun za jednu oblast.
  • Depilace cukrovou pastou (někdy s přídavkem aloe vera). Je vhodná zvlášť pro citlivou pokožku u obou pohlaví, jelikož je šetrnější než předchozí způsob. Pokožka po akci zčervená, nicméně ne na dlouho. Cukrová pasta chloupky v doporučené délce aspoň tří milimetrů odstraňuje s odumřelými buňkami. Po zákroku se dá slunit již druhý den. Tato forma depilace je vhodná i na rozkrok. Pak se mluví o tak zvané brazilské depilaci (dá se aplikovat na třísla, pubické oblasti, penis, šourek a okolí análního otvoru). Můžete si vyžádat anestetikum ve formě krému, které se nechá půl hodiny působit. Snědá pokožka není na překážku. Efekt vydrží čtyři až šest týdnů. Cena od 150 do 850 korun v případě klasického projetí cukrovou pastou, brazilská verze vychází tak okolo tisícovky (v závislosti na konkrétním salónu).
  • Trvalá depilace laserovou technologií. Musí se dle potřeby opakovat, a to tři až šestkrát – pro dlouhotrvající efekt a působivost, jinak efekt vydrží pár měsíců. Procedura je poměrně dražší. Záda například vychází zhruba na 2 300 korun, ramena 1 300 korun.

Jak postupovat, pokud se rozhodujete?

Vždy je dobré zajistit si recenze zákazníků, kteří v daném salónu byli a již mají zkušenosti jak s personálem, tak i procedurami. Nikdy se nehrňte do hurá akcí a nenechte se nachytat na „báječné“ slevy v no name kosmeťákách. Jo a ani „pomoc“ od kámošky nemusí dopadnout dobře – zvlášť když vás u toho drží kámoši… Mrkněte na video, jak může dopadnout taková malá srandička s tím voskovým cosi, co připomíná pásky…

A jak to máte vy? Žijte s chlupama nebo bez nich?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

NEOHOLENÉ PODPAŽÍ JAKO TREND. KDO JE PRO?

LASEROVÝ STROJEK PRO VAŠE PŘESNÉ OHOLENÍ