Dárky pro ženy: Čím potěšit polovičku na Štědrý den?

Každá žena si zaslouží najít pod stromečkem vánoční dárek, který do puntíku splní její představy o dokonalém dárku. Pro většinu mužů je však jeho výběr a nákup doslova noční můrou. Abychom vám přípravy na letošní Vánoce alespoň trochu ulehčili, máme pro vás několik tipů na to, s jakými dárky rozhodně zabodujete, a naopak vám prozradíme, co byste do vánočního papíru raději nikdy balit neměli.

dárky pro ženy

Většině mužů, kteří se chystají obdarovat některou ženu ze svého okolí, se výběr vhodného dárku zdá jako nesplnitelný úkol. Dárky pro ženy jsou zkrátka oříškem.

Ženy jsou náročná stvoření a nezáleží na tom, zda hledáte dokonalý dárek k Vánocům, narozeninám nebo jen maličkou pozornost. Obtížnost výběru perfektního dárku se dokonce nesnižuje ani v případě, že chcete obdarovat ženu, kterou znáte celý svůj život a máte určitou představu o tom, co má ráda.

Vánoční dárky pro ženy totiž nevybíráme jen pro své partnerky a manželky, ale i sestra, babička, kamarádka či kolegyně si zaslouží najít pod stromečkem dárek, který vystihuje to, co pro vás znamená. 

Šperky

Šperky rozhodně patří mezi osvědčenou klasiku, která jistě potěší nejen partnerku a manželku, ale zajisté udělá radost také mamince. Při výběru náušnic, prstenů a ostatních šperků je zapotřebí vzít v úvahu hned několik aspektů..

V první řadě je třeba přizpůsobit výběr tomu, koho chceme obdarovat a jaký je jeho vkus. Pokud tedy zamýšlíte, že budete letos pod stromeček nadělovat právě šperk, rozhodně se vyplatí udělat si před samotným nákupem malý průzkum. 

Doplňky 

Doplňky stejně jako šperky patří k dárkům, které ženy pod stromečkem s radostí rozbalují. I tady však platí, že je potřeba si nákup módního doplňku předem důkladně promyslet.

Oproti šperkům jsou módní doplňky vhodným dárkem jak pro partnerky a manželky, tak i pro kamarádky, sestry nebo kolegyně. Pokud uvažujete o vánočním dárku v podobě módního doplňku, otvírá se vám mnoho možností.

Ovšem pozor, opět je důležité si předem maličko zmapovat styl a záliby té dámy, kterou se chystáte obdarovat. Je vaše sestra blázen do koček? Jistě ji nadchne peněženka s kočičím motivem. Má vaše kamarádka všude po kanceláři obrazy motýlů? Určitě se vám pro ni podaří najít šátek, který ji pod vánočním stromkem potěší. 

Kosmetika

Při nakupování vánočního dárku pro ženu je kosmetika bezesporu sázkou na jistotu. Ovšem stejně jako u šperků se musíme řídit určitými vodítky i v případě, že zamýšlíme darovat letos pod stromeček dámskou kosmetiku.

Předtím, než se vypravíte na vánoční nákup kosmetiky, je vhodné si nenápadně zjistit několik důležitých informací o zvyklostech a potřebách ženy, kterou se chystáte obdarovat.

Mezi užitečné indicie, které vám jistě usnadní výběr, patří například oblíbená značka kosmetiky, zda žena používá denní a noční krémy nebo jestli upřednostňuje séra a oleje, ale i to, jaký typ pleti obdarovaná má. Zajisté byste totiž nechtěli obdarovat své nejbližší kosmetickými přípravky, které mohou způsobit podráždění nebo nežádoucí reakce pleti.

Sázkou na jistotu je všeobecně luxusní kosmetika s přírodními oleji, které ženy obvykle snáší zcela bez problémů. Pokud si však vůbec nejste jisti, vyřešte to jednoduše dárkovým poukazem, který už dnes seženete opravdu na vše a především máte jistotu, že si za něj žena vybere skutečně to, co se jí líbí.

TIP: Budete-li chtít darovat kompletního kosmetického pomocníka, mrkněte se i na vhodný toaletní stolek, který bude mít dostatek prostoru na veškeré parfémy, líčidla nebo kosmetické přípravky.

Kosmetičtí pomocníci

Rollery, ultrazvukové špachtle, epilátory, popřípadě i pomocníci na úpravu vlasů (jako jsou kulmy, fény a žehličky) také patří k oblíbeným vánočním dárkům. V tomto případě je však zásadní nekupovat kosmetické pomocníky jako vánoční dárek pokud žena sama nenaznačí, že o ně skutečně stojí.

Pokud žena touží být obdarovaná nějakým šikovným pomocníkem pro krásu, jistě vám to ráda naznačí (nebo vám dokonce nenápadně nadhodí i typ a značku, která ji zaujala). Ženy totiž vědí, jak složité je pro muže vybírání dokonalého dárku, a proto své drahé polovičky mnohdy navedou na tu správnou stopu.  

Vtipné a lechtivé dárky

Vtipné dárky také patří k velmi oblíbeným a to nejen u obdarovaných, ale i u těch, kteří dárky vybírají. Vtipný dárek může mít mnoho podob, ať už jde o tričko s originálním nápisem, hrneček s humorným textem či třeba hřejivé bačkory se zvířecím obličejem (pro polovičky, které dávají přednost elegantnímu stylu, budou asi lepší volbou huňaté bačkory z ovčí vlny).

Správně zvolený humorný vánoční dárek může skutečně pod stromečkem udělat velkou radost, avšak s jeho výběrem musíte být velmi opatrní. Nehodí se totiž pro každého. Nechcete přece obdarovanou přivést do rozpaků nebo ji dokonce urazit.

U dárků s erotickou tématikou je to obdobné. Rozhodně se nehodí pro kamarádku ani pro kolegyni. Tady byste se spíš měli držet v soukromém okruhu, a pokud vás skutečně nějaký hezký erotický dárek nebo dámské spodní prádlo zaujalo, zabalte ho raději ženě, se kterou sdílíte ložnici, nežli někomu, s kým vás pojí pouze přátelství.

Erotický dárek může mít pro mnoho žen své kouzlo, nicméně by bylo vhodné jej zabalit a předat v soukromí. Žádná žena (ať už je to sebevětší divoška) nebude chtít rozbalit zářivě rudá pouta, sadu olejíčků nebo lechtivou hru pro dva během vánočního večera před ostatními členy rodiny.

Nevhodné dárky

Víte, co byste ale do vánočního papíru raději balit neměli? Nehodí se například nádobí a jiné kuchyňské náčiní, stejně tak jako pomocníci na úklid a péči o domácnost. Proč? Jednoduše proto, že ženy chtějí být vnímány i jinak, než jako matky, kuchařky, pradleny a pečovatelky.

Vánoční dárek by měl vyjadřovat to, co pro vás žena znamená. Pokud ji tedy obdarujete nějakým “praktickým” dárkem, může se snadno stát, že pod stromečkem místo vděku a nadšení uvidíte zklamání. Ani oblečení nebo třeba elektronika nebývá šťastnou volbou. Jiné to je samozřejmě v případě, že žena o takový dárek vysloveně projeví zájem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Stresují vás svátky a nákupy dárků? Buďte rádi. Psychicky vyrovnaní lidé utrácí za dárky více! Jak to?

Vánoční dárky pro ženy všech věkových kategorií! Nevíte, co koupit pod stromeček? Vybrali jsme za vás