DAKAR JE V POLOVINĚ. ČEŠI JSOU VIDĚT!

Našim pilotům se v rallye Dakar nedaří vůbec špatně. Kdo zatím drží český prapor nejvýše? Aleš Loprais a Ondřej Klymčiw!

Kamióny

Aleš Loprais je po 8. etapě na výborném 4. místě. Před ním jsou v průběžném pořadí jen 3 ruské Kamazy. S hodinovou ztrátou na vedoucího Mardějeva tak má vynikající výchozí pozici pro druhou část dakarského dobrodružství. Martin Kolomý je průběžně osmý. Jeho 3 hodiny ztráty na Mardějeva jsou však podstatně těžším oříškem než Lopraisova hodina. Vrátný drží čtrnáctou pozici s necelými sedmi hodinami ztráty na vedoucí Kamaz.

Motocykly

Skvěle jede matador David Pabiška, kterému v silné konkurenci po 8. etapě patřila 22. příčka průběžného pořadí. Ještě o dvě o příčku před ním je senzačně nováček dakarské rallye Ondřej Klymčiw, který se v poslední etapě blýskl 16. místem. Oba ztrácejí na vedoucího španěla Berredu Borta necelé 4 hodiny. Milan Engel je za nimi na 29. místě, ale jeho ztráta činí už 5 a půl hodiny. Jan Veselý je zatím klasifikován na 41. místě průběžného pořadí s takřka dvanácti hodinami ztráty.

Odpadlíci

Bohužel, někteří z našich závodníků již na letošním Dakaru museli své stroje definitivně zastavit. V závodě již nepokračuje Martin Macík ml. s kamionem Liaz, který byl po 5. etapě ze závodu vyloučen, protože ji nebyl schopen dokončit kvůli zadřenému diferenciálu a defektu. Ještě o den dříve se se závodem rozloučil motocyklista Zdeněk Gottvald, který po poruše spojky musel dokonce strávit noc v poušti, kde rozbitý stroj tlačil do cíle. Naštěstí pro něj se vše obešlo bez nebezpečných okamžiků.

O dalším vývoji vás budeme na prochlapy.cz brzy informovat. Fanděte našim na Rallye Dakar 2015.

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Smrt na Dakaru. Rallye má další oběť!

Češi v letošní Rallye Dakar 2015. Kdo bojuje v kamionech?