Česká stopa na Rallye Dakar 2015 – motocykly!

Po představení našich závodníků s kamiony pokračujeme v dalším díle českými piloty jednostopých strojů! Kdo se tedy vydal do Dakarské rallye v českých barvách na motocyklu?

Dakar 2015 Zdroj: Bikeracing.cz

David Pabiška

Liberecký matador se v barvách stáje Salve Dakar do souboje s nevyzpytatelným terénem pustil letos již po sedmé. V roce 2012 navíc absolvoval nejslavnější světovou rallye jako navigátor kamionu LIAZ, pilotovaného Jaroslavem Valtrem. S motocyklem KTM je tak naším nejzkušenějším reprezentantem v kategorii motocyklů. Jeho nejlepším dosavadním umístěním na dakarské rallye je 15. místo z roku 2008.

Ondřej Klymčiw

Svého zástupce na rallye Dakar mají východočeské Řečany nad Labem. V barvách pardubické stáje Barth Racing vyrazil v devětadvaceti letech za svou první zkušeností s jihoamerickými nástrahami. A zatím si nevede vůbec zle. V konkurenci dalších 167 jezdců drží po 3. etapě se svým motocyklem KTM 38. místo.

Milan Engel

Stájový kolega Davida Pabišky a nováček ve startovním poli dakarské rallye vyrazil do Argentiny z jizerského Josefova Dolu. Také on čelí etapám Dakaru s motocyklem KTM. Jeho životním snem je jednou dakarskou rallye vyhrát.

Zdeněk Gottvald

Jako jediný z českých zástupců nesedlá motocykl značky KTM. Do rychlostních zkoušek vyráží čtyřiačtyřicetiletý závodník se strojem Husquarna. Také pro něj je letošní start premiérou. Palce mu jistě drží celé Ježkovice, odkud za svým snem vyrazil. Kuriozitu zažil již při slavnostním defilé jezdců, kdy mu ucpané ventily nádrže pomohlo uvolnit až nářadí zapůjčené argentinskými fanoušky rallye.

Jan Veselý

Je pátým a posledním zástupcem ČR v kategorii motocyklů. Na stroji KTM startuje v úzké spolupráci se slovenským závodníkem Ivanem Jakešem v týmu IVAR CS do rallye Dakar již po šesté. V uplynulých ročnících byl členem Bonver Dakar týmu Tomáše Vrátného (ten je také jedním z pilotů týmu v kategorii kamionů).

Co se děje na trati

Jaká byla druhá etapa pro závodníky se podívejte sami…

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Češi v letošní Rallye Dakar. Kdo bojuje v kamionech a jak si vedou?

7 sportů, při kterých jde o kejhák