Co přinesl týden: Flastr pro Krejčíře i pro polského řidiče a vyhození ředitele školy

Minulý týden se to jen hemžilo zásadními rozsudky. Do basy půjde český král jihoafrického podsvětí Radovan Krejčíř i nejhloupější řidič ve střední Evropě, který nechal svůj kamion stát přímo před rozjetým Pendolinem. A také se snad konečně zavře voda nad vedením pražské střední školy.

Co se děje kolem nás - Prochlapy.cz

Největší událostí je samozřejmě odsouzení Radovana Krejčíře v jihoafrickém Johannesburgu. Na jeho faktickém stavu se nic nemění, protože už déle než rok pobývá ve vazbě, takže v base fakticky je. Ovšem 35 let natvrdo, to v jeho případě znamená prakticky doživotí. A to jde přitom jen o jednu z kauz, ve které je tenhle arcimafián souzený. Je s podivem, že tenhle člověk je přitom stále vedený jako žadatel o azyl a jihoafrické úřady ani po 8(!) letech nedokázaly říct, jestli mu ho udělí či nikoliv. Je fakt, že Krejčíř tomu vydatně napomáhá stížnostmi a odvoláními, přesto je zarážející, že s ním úřady už dávno neudělaly krátký proces. Možná budou pravdivé i řeči o tom, že si Krejčíř koupil lidi z okruhu prezidenta, řady vysokých politiků, úředníků a policistů. Krejčíře musí člověk svým způsobem obdivovat. Uprchne české speciální jednotce ze svého domu a v JAR ovládne podsvětí, které přitom patří k nejdrsnějším na světě. Snažili se ho mnohokrát zabít, včetně takových šíleností, jako dálkově ovládaným autem s kulometem. Málem se mu podařilo utéct z nejstřeženější basy v JAR. Zdá se, že tentokrát už ho ale ani podplacení politici, ani policisté neochrání a Krejčíř prostě skončil. Přesto se dá čekat, že o něm zdaleka neslyšíme naposledy.

Polský idiot za volantem, nyní už za katrem

Naopak doufejme, že jsme naposledy slyšeli o Slawomiru Wojciechovi Sondajovi. Tenhle nejhloupější řidič ve střední Evropě způsobil svým neuvěřitelným tupounstvím a ignorací smrt tří lidí, když nechal svůj kamion stát na trati, kterou projíždělo Pendolino. Jeho obhajoba byla naprosto šílená. Sondaj u soudu totiž řekl, že sice blikala červená světla na přejezdu, ale protože byly šraňky nahoře, tak jel. „Červené světla svítila, ale závory byly zvednuté, takže to znamenalo, že mohu jet.“ Tohle doslova uvedl u soudu profesionální řidič, který za poslední dva roky nasbíral v Polsku 16 dopravních přestupků. Osm a půl roku je pro tohohle idiota ještě málo a zákaz řízení na deset let by měl být prodloužen na doživotí. Tenhle chlap vlastně nikdy neměl dostat řidičák, což ostatně konstatoval i státní zástupce.

Ředitel nechtěl odstoupit, tak byl vyhozen

Kauza šikanování učitelky na pražské střední škole Na Třebešíně, vstoupila do dalšího dějství. Do školy, kde tři mladiství dacani (a našel bych i daleko horší slovo) půl roku týrali učitelku, která následně zemřela, přijela ministryně školství i školní inspekce. Povídali si s žáky o tom, že šikanovat se nemá a hlavně se podívali na zoubek tamnímu vedení školy. Pan ředitel Bártl se totiž nechal slyšet, že nikde nepochybil, nic neudělal a odstoupit nehodlá. To samé zástupkyně školy. Naštěstí lidé z ministerstva školství na věc mají jiný názor a ředitel byl promptně odvolán. Skandál totiž není jen samotná šikana, která na téhle škole dorostla to obludných rozměrů, ale především neuvěřitelná reakce vedení školy. To dalo výtečníkům trojky z chování a podmínečně je vyloučilo. Kdo viděl ona videa, tak mu musí být jasné, že tohle trojka z chování opravdu nespraví. Výmluvy, že vedení školy nevidělo všechna videa, jsou bláboly. Pokud ředitel rozpozná šikanu své učitelky, jedině když mu ji někdo přinese pod nos natočenou na video, měl skončit už dávno. Dobré je, že mladiství kriminálníci budou ze školy rovněž vyhozeni a vůbec by nebylo od věci, kdyby třeba skončili na nějakou dobu v base. Policie ostatně už případ šetří. Celé je to důsledek toho, že rodiče na své děti kašlou, děti potom kašlou na učitele, vedení má zájem jen na co nejvyšším počtu žáků (protože za každého bere škola peníze) a učitelé jsou v roli fackovacích panáků. Interní příkazy, že se nikdo z žáků nesmí nikdy vyhodit, protože by na tom škola tratila, jsou běžné na mnoha školách, byť to nikdo otevřeně nepřizná. Ale pokud někdo pracujete ve školství, jistě víte, o čem je řeč.

Suma sumárum to tedy tenhle týden dopadlo dobře. Za katr nebo na dlažbě jsou ti, kteří si to zcela jistě zaslouží.

Autor: Snaut

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Koncentrační tábory v USA? Cože?!

3D tiskárna na lidské orgány? Realita!