Chemsex jako celosvětový trend. Proč už to normálně nestačí a na co je třeba dát si pozor

Že slast a orgasmus člověku ke štěstí stačí? Ne vždycky. K tomu, abyste si v posteli náležitě užili, se dají využít i nějaké ty berličky, pilulky a jointy. Takovému rauši se říká chemsex. Také si před sexem něco dáváte? Pak nejste jediní. Svět surfuje na vlně omamných látek!

Chemsex

Kde jsou ty časy, kdy lidem stačil starý dobrý pohlavní styk? Dneska se koitus posvěcuje omamnými látkami, což vyplynulo z britského průzkumu Global Drug Survey, jehož se zúčastnilo 22 000 lidí. Skutečnost je taková, že Britové, mladší lidé a lidé s vyššími příjmy mají k trendu zvanému chemsex velmi blízko.

Nejoblíbenější drogou je přitom alkohol, následovaný marihuanou, extází a kokainem, přičemž se jedná o narůstající trend po celém světě. Však taky přibližně 58 % mužů a 60 % žen se v rámci průzkumu vyjádřilo, že v posledním roce aspoň jednou přičichli k něčemu, za co by je protidrogové nepochválilo. A je jedno, co kdo vyznává za orientaci.

Sjetej a při chuti

Zatímco je pravdou, že chemický sex se často spojuje s homosexuály, výsledky uvedené studie potvrdily, že se před řáděním v ložnici posilní muži a ženy všech sexuálních zájmů, akorát konkrétně u homosexuálů se jedná o 1,6 x vyšší pravděpodobnost. „Je však jasné, že drogy sice poskytují potěšení, ale způsobují i škody,“ říká hlavní autor studie Will Lawn z University College London.

„Užívání drog může vést k tomu, že lidé, kteří riskují během sexu, zvyšují riziko nákazy virem HIV a dalšími pohlavně přenosnými infekcemi,“ nechává se slyšet uvedený odborník s tím, že by si každý měl být vědom případných rizik. Tak jasně, že po deseti pivech je každá krásná, s tím je třeba počítat. Stejně jako s vedlejšími účinky.

Pomíjivé kouzlo okamžiku

Ať se totiž někomu líbí nebo ne, drogy ovlivňují jak průběh fyziologických pochodů v organismu, tak i jejich psychologii. A změny v obou těchto oblastech se promítají i do sexuálního života.

Odborníci popisují, že jedna a táž droga může někdy zesilovat sexualitu, za jiných okolností ji naopak tlumí. Tyto různé a velmi protichůdné účinky se liší od jednoho ke druhému, a dokonce se v různých obdobích střídají, proto nelze dopředu předvídat, jestli po požití drogy vyšvihnete megalomanský výkon, nebo se složíte cestou na záchod a následně začnete přemlouvat penis k tomu, aby se postavil do pozoru. V každém případě platí, že pokud si myslíte, že sem tam nějaký joint nikomu neublíží, není to tak úplně pravda.

Sexuolog Jan Raboch v jedné ze svých publikací popisuje, že pro někoho nevinná marihuana vyvolává sexuální fantazie a zostřuje zrakové, sluchové a dotykové podněty a pocity pohlavního vzrušení. Jejím účinkem dochází též ke snížení až útlumu sexuálních zábran.

Chemsex jako pád z nebes do pekla

Podle jisté zahraniční studie udalo 83 % mužských a 81 % ženských konzumentů marihuany silnější prožitky v průběhu pohlavních kontaktů. Rozhodně se však nejedná o lepší ztopoření nebo zvýšenou orgastickou pohotovost. Respondenti vychvalují spíš ostřejší vnímání hmatových podnětů a uvolnění po všech stránkách.

Daní jim však je poměrně vysoký výskyt sexuálních poruch, mezi které patří snížení hladin mužského pohlavního hormonu testosteronu a narušená tvorba spermií. Ženy jsou zase postižené poruchami menstruačního cyklu. Faktor „teď a tady“ je tedy sice fajn, ale z dlouhodobého hlediska to vypadá, že trend chemického sexu, který se rozmáhá na všech kontinentech světa, zařídí vyhynutí lidstva.

A co vy, taky si musíte před sexem něco dát, nebo jste čistí jako lilie?

Autor: Adam

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:

Věda tvrdí, že na sexuální problémy pomáhá meditace

Sexuální předehra po chlapsku. S tímhle návodem budete mít úspěch zaručený