Česko čeká ochlazení. Během týdne bude sněžit

Podle Českého hydrometeorologického ústavu bude následující týden v Česku ve znamení prudkého ochlazení. Po vlně nezvykle vysokých teplot si užijte slunečné neděle, neboť teploměry brzy klesnou.

česko

Změna počasí zaskočí Česko

Teplé jarní dny jsou prozatím u konce, neboť začátkem příštího týdne se Česko setká s výrazným poklesem teplot. Český hydrometeorologický ústav upozorňuje, že chladný vzduch ze severozápadu zasáhne střední Evropu a přinese s sebou teploty klesající až k nule na horách a denní maxima kolem deseti stupňů v nížinách. Pro ty, kdo plánovali venkovní aktivity, je doporučené využít teplého víkendu, než nastane změna.

Informaci o ochlazení vydal ČHMÚ na platformě X

Negativní vliv na vegetaci

Zahrádkáři a příznivci venkovních aktivit by měli vzít na vědomí, že chladné ráno může negativně ovlivnit kvetoucí vegetaci a mladé plody. I když sníh není v nížinách běžný, může se objevit i v nižších polohách, což je pro duben poměrně neobvyklé. Tato výrazná změna počasí může přinést nejen překvapení, ale i nutnost přizpůsobit se rychle měnící se situaci. Přestože je jaro, počasí nám připomíná, že příroda je plná nečekaných obratů.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Tropy v dubnu? Připravte se na velmi tropické počasí, hlásí meteorologové