Cenné rady od zkušeného osteopata, které vám pomůžou vymýtit bolesti zad

Postavte se na jednu nohu, druhou zvedněte tak, aby byla rovnoběžná se zemí nebo výše. Špička je zvednutá. Ruku na straně zvednuté nohy vystrčte dopředu, ale nenatahujte ji úplně.

Druhou spusťte, dlaň směřuje k podlaze. Vypadá to, jako že se opíráte o dva míče. V postoji stačí setrvat několik sekund. Když dosáhnete klidu a rovnováhy, zvedněte se 3−5krát na špičku se zavřenýma očima.

Toto je jedno z nejcennějších cvičení v této sestavě. Perfektně tonizuje, uvolňuje napětí z páteře. Cvik je jednoduchý: sedněte si na zem do „tureckého“ sedu, v každém případě na tvrdý povrch. Pokud je vám to nepohodlné, použijte měkkou podložku.

Záda co nejvíce zaoblete. Náhle se opřete o zem, překulte se po zádech a vraťte se do výchozí pozice. Nohy můžete narovnat, ale pak se držte za holeně. Proveďte nejméně 12krát.

„Kladívko“

V tomto cviku pracuje horní část zad, zejména ta část mezi lopatkami. Provádějte nejlépe hned po „válečku“ nebo v kombinaci s ním. Lehněte si na záda a rukama obejměte ramena. Zvedněte se a zakružte jimi. „Poklepejte“ zády o povrch, ruce na ramenou střídejte. Proveďte 12 opakování, 6 pro každou ruku.

Pokračování textu na další straně

POKRAČUJTE NA DALŠÍ STRANU >