Cenné rady od zkušeného osteopata, které vám pomůžou vymýtit bolesti zad

Bolest zad přijde často nečekaně. Důvodem je málo aktivní životní styl a sedavá práce. Proč, proč se nehýbete? Cvičení ve sportovních centrech trvají dlouho a jsou drahá. A pochlubit se přímo stadiónem na dvorku nemůže každý.

Ale najít 10 minut na cvičení doma není tak těžké! Nedávno jsem navštívila moudrého osteopata, který mi řekl, abych každý den cvičila. A nepřestávala! A co se stalo? Nakonec problémy, které mě sužovaly dlouhé roky, ta nesnesitelná bolest v zádech a na šíji, tyto soustavné bolesti, zmizely…

Nabízíme vám plnohodnotný komplex cviků, který obsahuje nejúčinnější rady pro posílení zádových svalů. Nejsou to jen cviky, jde o jógu, čchi-kung a ozdravení kloubů v jednom. Věnujte se 10  minut cvičení a navždy zapomenete na bolest páteře.

Cviky na zádové svaly

Cvičte nejlépe do 8. hodiny ranní. Každému cviku věnujte alespoň jednu minutu. Používejte tvrdý povrch, vhodný oděv a obuv.

„Stožár s lany“

Toto cvičení uvolňuje záda a ramenní pletenec. Rozkročte nohy na šíři ramen, ruce uvolněné. „Máchejte“ rukami a současně se otáčejte kolem pasu. S každým máchnutím zvyšte intenzitu.

„Volavka“

V čchi-kungu se toto cvičení nazývá „zlatý kohout stojí na jedné noze“. Je lepší cvičit bez bot. Lépe se rozvíjí koordinace, rovnováha a obratnost. Východní medicína věří, že cvičení léčí příčinu nemocí a posiluje imunitu těla.

Pokračování textu na další straně

POKRAČUJTE NA DALŠÍ STRANU >