Celebrity vám radí, jak máte žít a co nesmíte dělat, samy se tím ale neřídí! Které známé osobnosti se shodily vlastními výroky? 2. část

Celebrity jsou něco jako medvídci panda. Nevěříte? Nejsou ve skutečnosti jen extrémně předražení, líní tvorové, závislí na celém týmu ošetřovatelů? Každý jejich výrok nebo přešlap je mediální senzace, a veřejnost je miluje. Jeden rozdíl tu ale je: panda vám nebude radit, jak máte žít a co nesmíte dělat. Celebrity se tím navíc samy neřídí.

Celebrity vám radí, jak máte žít, ale samy se tím neřídí!

Basketbalista Michael Jordan byl něco jako Bůh. Ale to už je nějaký pátek. V roce 1998 dost drsně vytočil celou NBA, když se stal vůdčí osobností stávky sportovců. „Co chceme? Větší platy!“ a to prosím v době, kdy vydělával ubohých 30 milionů dolarů za sezónu. Už to samo stojí za zvážení. Vtipné ovšem je, že jakmile se dopracoval na vrchol, a stal se sám majitelem sportovního týmu, rozpustil všechny odbory a zrušil podobné stávky. Unavovalo jej, jak si jeho hráči stěžují na malé peníze.

Krása není výsada

Pořád ještě tak trochu zpěvačka Lady Gaga, které asi nejpřirozeněji působila v hovězím zábalu, rozjela v roce 2012 velkou kampaň, boj za přirozenou ženskou krásu. V rámci BodyRevolution si měli její fanoušci začít vážit svých tělesných nedostatků. Trvalo jí necelé tři měsíce, než znovu začala na svém profilu nadávat na to, že má nadváhu. To je tedy motivace.

Gaga toho má pochopitelně na triku víc. Třeba kampaň zaměřenou proti šikaně. Když se ale do ní pustí Kelly Osbourne, sama vybízí své fanoušky, aby její odpůrkyni dali pocítit sílu šikany. „Je přece bohatá, tak ví, co to obnáší, ne?“. Je to prostě mistryně mnohoznačným signálů, stejně jako Miley Cyrus.

Drogy jsou jen pro hlupáky a Miley Cyrus

Ano, přesně ta, která neustále dokola omílá, jak jsou drogy špatné a pro hlupáky, a že by je nikdy nevyzkoušela. Až později se ukázalo, že o tom musí vědět víc než dost. Video z drogového večírku k jejím osmnáctinám bylo hitem YouTube. Osobně si ale Miley nejvíc považujeme za citát: „Hvězda je někdo, kdo se nemusí svléknout, aby vypadal sexy.“ Ou.

Peníze jsou zlo. Když je nemáte

Dokumentarista Michael Moore? Ten v podstatě sympatický upocený tlouštík, který se tváří jako prostý muž z lidu, který jen klade otázky? Co si budeme povídat, proti kapitalismu má jisté výhrady. Vlastně, nechal se slyšet, že kapitalismus je zlo. S devíti domy, soukromým tryskáčem a ročním příjmem 50 milionů dolarů jeho skepsi chápeme.

Bobřík podrazů?

Kevin Costner byl na vrcholu v roce 1990. Tehdy také získal dost nevšední ocenění. Za roli ve filmu Tanec s vlky mu lakoto-siouxští indiáni udělili vlastní kmenové vyznamenání a přijali ho mezi sebe. Protože tak hezky s respektem vylíčil jejich kulturu. O čtyři roky později se s ním ti samí indiáni setkávají u soudu. Costner chtěl totiž na posvátné indiánské půdě vystavět pětihvězdičkové kasíno.

Staré filmy mají zůstat v archivní kvalitě

V osmdesátých letech se jeden z nejznámějších filmových producentů, George Lucas, pustil do boje proti modifikacím starých filmů. Prostě chtěl, aby černobílé snímky zůstaly černobílé. Veškeré zásahy do existujících filmů považoval za snahu měnit obraz minulosti. Dokonce s tím vystoupil i v Kongresu. Jenže to byl rok 1988. A hádejte, kdo si bude za pár let dodělávat triky a animace do vlastních Hvězdných válek?

Borec na konec je pohodlný král hipíků

John Lennon bojoval za lepší svět. Ovšem jen ve svých písních, nikoliv ve skutečnosti. Jeho asi nejznámějším protestem za světový mír byla stávka Bed-In, při které odmítal vstát ze své postele, dokud tu nebude lépe. Nefungovalo to. Možná proto, že z postele občas vstal, aby mu jeho služebná natřepala polštářky. Ostatně, jeho slova o lásce, míru a neválčení se moc nevyjímají vedle kontaktů s teroristickou organizací IRA, pro kterou chtěl uspořádat benefiční koncert.

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Celebrity vám radí, jak máte žít a co nesmíte dělat, samy se tím ale neřídí! Které známé osobnosti se shodily vlastními výroky? 1. část

Celebrity slibovaly, že pokud volby vyhraje Trump, opustí Spojené státy. Kdo z nich skutečně dodržel slib a emigroval?