Bizarní osudy historie. 6 způsobů, jak se dá zemřít!

Klidná smrt v domově důchodců… Nebo si snad přejete umřít při adrenalinovém zážitku? Chtít můžete, ale smrťák si nevybírá. A někdy je u těch svých kousků dost pod parou! Nebo jak si chcete vysvětlit, že někdo umře kvůli vousům nebo jídlu?

Mrtvola

Britští biologové tvrdí, že v okamžiku smrti tělo vydává modré záření. Uvádí to profesor David Gems z University College v Londýně. Prý si tímto způsobem buňky dávají najevo, že se blíží konec. No, jednou to zjistíme všichni. Nebo ne, když budete mít trochu štěstí…

Je to k smíchu, nebo k pláči?

Smrt může být rychlá, pomalá, krutá, nečekaná a dokonce i pěkná, když udeří jako rána z čistého nebe a ukončí pozemský život bez zbytečnýho protahování. V některých případech se ale tohle tvrdit nedá.

Jisté poslední vzdechy se dají považovat na bizarní nebo dokonce směšné. A těch historie nabízí dost a dost! Kdo z tohoto světa odešel prazvláštním způsobem? O kom si šuškaly generace? Těchto 6 případů hovoří za vše!

1. Vypíchnutí očí. Jehlicí!

Oidipus, thébský král, byl jedním z mnoha nešťastníků řecké mytologie. Nejdřív zabil svého otce Láiose, pak si vzal za ženu pozůstalou vdovu, tedy svoji matku Lokasté, a zplodil s ní čtyři děti. Ona léta nevěděla, že souloží s vlastím synem, protože ten měl být dávno mrtvý. Když zjistila pravdu, zhroutila se a zabila ve svých komnatách. Tam ji dohnal sám Oidipus, který si ze zoufalství vypíchl oči její jehlicí. Poté, co žil ve vyhnanství, mu život ukončil nejvyšší bůh Zeus. Je s podivem, že si to Oidipus nehodil sám. Vzít si svoji matku?! Co je to za nápady?

2. Rozpálený pohrabáč v zadku

Edvard II., král anglický, ignoroval předpisy, aristokracii i povinnosti. Chtěl se bavit. S klukama. A to taky dělal. Střídal milence, dával jim výsady a pobuřoval proti sobě ostatní. Tím si přibíjel hřebíček do rakve. Dostal se do zajetí a na zámku Berkeley mu byl roku 1327 život ukončen pohrabáčem. Ehm, byl rozpálený a vrazili mu ho do zadku! Strašná smrt! Traduje se, že za tím stála jeho zhrzená manželka, která nesnesla, že Edvard celý život strkal péro chlápkům do řiti! Z toho vyplývá, že když si proti sobě postavíš francouzskou manželku, končíš!

3. I vousy ti můžou dát přes hubu!

Hans Steininger, rakouský strážce pořádku, který zemřel v roce 1567, měl přes dva metry dlouhé vousy. Že mu to nevadilo při čůrání, je záhadou. A jak pošel? Podle historických pramenů ve městě vypukl požár. Hans svoje nádobíčko nestačil srolovat do požadovaného tvaru tak, aby mohl utíkat, zakopl o ty vousy a zlomil si vaz.

4. Smrt z jídla

Švédský král Adolf Frederick sice zemřel na zažívací problémy, a to v roce 1771, ale krátce před smrtí si užil. Dal si humra, kaviár, zelí, uzené sledě, šampaňské a 14 porcí oblíbeného dezertu, který se nazývá hetvägg. Přežral se tak, až to s ním seklo! Smrt docela pěkná, ale pokud mu plyny krátce před smrtí rozedraly břicho, možná není co závidět…

5. Co si neoblékat do auta? Šál!

Ani ženám se bizarní úmrtí nevyhýbají. Třeba americká tanečnice a zakladatelka moderního tance (bez cviček a v přiléhavém trikotu) Isadora Duncanová zahynula při projížďce autem v roce 1927. Na sobě měla dlouhý šál, který se zamotal do kola, Isadoru sevřel a uškrtil ji ještě dřív, než se její řidič stačil vzpamatovat. To je tak, když někdo chce být za dámu!

6. Roboti jako zabijáci

Karel Čapek měl pravdu! Ve svém vědeckofantastickém dramatu RUR z roku 1920 už dávno věděl, že roboti jsou na draka! Představte si, že jdete na linku do práce – jako maník Robert Williams, který v lednu roku 1979 dělal u Ford Motors, a splašenému robotovi, který s vámi třídí díly, ujede ruka. Přesně takhle to bylo! Robert dostal ránu přímo do hlavy. Tu už nerozdejchal.

A jak vidíte svoji vytouženou nebo absolutně bizarní smrt vy?

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

5 bizarních smrtí ve středověku

Za co se ve světě dává trest smrti. Fakta a čísla