Bezdrátová sluchátka jsou skvělou volbou pro sport i práci. V čem vynikají?

Poslech hudby představuje skvělý způsob, jak se během několika desítek vteřin zcela odtrhnout od reality. Díky oblíbeným písničkám se uzavřete ve svém světě, kde nemusíte řešit pracovní povinnosti nebo starosti s dětmi, což samozřejmě prospěje vaší psychice. Poslechem hudby totiž dochází k uvolnění stresu a zlepšení nálady.

bezdrátová sluchátka

Jedinečný hudební zážitek vám dopřejí pouze kvalitní bezdrátová sluchátka, která mají oproti klasické variantě celou řadu výhod.

Aktuální trend

Pryč jsou doby, kdy frčela velká náhlavní sluchátka s walkmanem připnutým u pasu. Dnes se technologické rapidním způsobem posunula směrem k minimalizaci a uživatelské přívětivosti. Prakticky nikdo už se nechce obtěžovat zamotanými dráty a kabely, tudíž se bezdrátová sluchátka stala aktuálním trendem.

Díky moderní true-wireless technologii už navíc není nutné spojení sluchátek mezi sebou, což dělá poslech hudby ještě pohodlnější.

Propojení s chytrým telefonem nebo počítačem je realizováno většinou prostřednictvím Bluetooth. Abyste si užili písničky v té nejlepší možné kvalitě, měla by sluchátka podporovat nejnovější formáty bezdrátového přenosu. Samozřejmě se na trhu nacházejí i spojená bezdrátová sluchátka, na jejichž výrobu se aktuálně soustředí menší značky.

Proč mít bezdrátová sluchátka?

Hlavním důvodem pro pořízení bezdrátových sluchátek je bezpochyby uživatelská přívětivost. U klasických sluchátek s dráty je velkým problémem manipulace s chytrým telefonem, aniž byste přerušili přenos hudby.

Někdy je velmi těžké vytáhnout mobil z kapsy bez vytažení konektoru sluchátek, nehledě na neustálé riziko poškození kabelu. Při používání drátových sluchátek není žádnou výjimkou, že se kabel ukroutí a jedno ze sluchátek přestává hrát.

Oproti tomu u bezdrátových sluchátek tento problém řešit nemusíte. Sluchátka máte pořád v uších a bez jakýchkoliv omezení můžete používat chytrý telefon. Při brouzdání po sociálních sítích nebo při hraní her už vás žádný kabel neomezuje.

Bezdrátová sluchátka oceníte i při sportu. Jednoduše si pustíte písničky, telefon dáte do kapsy a vašemu sportovnímu výkonu nic nebrání. To oceníte hlavně při běhání, jízdě na kolečkových bruslích nebo při jízdě na kole.

Jak často bezdrátová sluchátka nabíjet?

Bohužel relativně malá kapacita baterie je jedinou nevýhodou bezdrátových sluchátek. Při neustálém tlaku na minimalizaci přístroje se zmenšuje i velikost baterie. Rovnou zapomeňte, že byste s bezdrátovými sluchátky poslouchali hudbu několik dní vkuse. Ta nejlepší bezdrátová sluchátka obvykle vydrží hrát 6-10 hodin.

Po uplynutí této doby je musíte dát chtě nechtě na nabíječku. Konkrétní výdrž sluchátek zjistíte podle kapacity baterie, která je udávaná v miliampérhodinách. Čím větší je kapacita baterie, tím větší mají sluchátka výdrž, ale tím větší je i jejich velikost.

Před několika málo lety se na trhu objevily nabíjecí krabičky určené pro sluchátka true-wireless. Průkopníkem v této technologii byla firma Apple. Nabíjecí krabička není nic jiného, než powerbanka přesně určená pro nabíjení sluchátek. Nabíjí se přes USB kabel a má v sobě integrovanou vlastní baterii.

Malá sluchátka jednoduše vložíte do krabičky, kde se budou nabíjet. Krabička většinou vydrží 3 až 4 nabíjecí cykly, po jejichž uplynutí ji musíte nabít. Sluchátka do této krabičky můžete bezpečně schovat, aniž byste je lovili v kapse, batohu nebo kabelce.

Kolik bezdrátová sluchátka stojí?

Pro někoho velkou nevýhodou bezdrátových sluchátek je jejich relativně velká cena. Ta ovšem odpovídá špičkové technologii a pohodlnosti poslechu hudby. Úplně obyčejná bezdrátová sluchátka pořídíte do 1 tisíce korun. V této cenové kategorii ovšem neočekávejte žádnou hitparádu.

Zařízení má krátkou výdrž baterie a omezené funkce, díky čemuž se hodí maximálně na běžné denní užívání pro méně náročné posluchače. Opravdu špičková bezdrátová sluchátka stojí 3 a více tisíc korun. Za tuto cenu získáte špičkové zařízení s dlouhou výdrží baterie a řadou užitečných funkcí.

Pokud vás otravují neustálé problémy s drátovými sluchátky, pak je vyhoďte do nejbližší popelnice a kupte si sluchátka bezdrátová. Jakmile je jednou vyzkoušíte, už se k drátům nikdy nevrátíte.

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak vybrat sluchátka: podrobný průvodce kategoriemi. Poradíme vám, jak se zorientovat a na jaké parametry se zaměřit

Obtěžují vás při poslechu hudby kabely i konektory? Zkuste bezdrátová sluchátka Trust Paxo!