Auta na náplavce: jedinečná výstava vozů začíná už dnes!

Představte si nové modely aut na obou březích Vltavy v centru Prahy. Jedinečná akce Auta na náplavce začíná už dnes a potrvá do neděle. Kromě doprovodného programu se tu představí deset českých premiér, například nové Audi A8.

Na náplavkách Vltavy v centru Prahy mezi Železničním a Palackého mostem začíná dnes odpoledne neobvyklá automobilová výstava. Odstartovala dnes v 16:00 a potrvá až do neděle. Pořadatelem je časopis Svět motorů. Vedle hlavní náplně, tedy prezentace automobilů, se návštěvníci mohou těšit i na koncerty skupin Jelen, Monkey Business s Danem Bártou, autogramiádu fotbalistů pražské Sparty a trojrozměrnou světelnou show nad říční hladinou. Samozřejmostí jsou doprovodné besedy.

Předpremiéra Audi A8

Výstava je neobvyklá i tím, že je vstup zcela zdarma. Je tedy na vás, jaký den se rozhodnete přijít. Svoje modely aut tu vystaví Ford, Audi, Volkswagen, Opel, Alfa Romeo, Seat, Jeep, Dacia, Renault, Nissan, Kia a další. Mezi vystavovateli samozřejmě nechybí ani Škoda a zajímavostí jistě bude Tesla. Každá z automobilek přiveze své nejnovější modely. K vidění bude navíc hned deset českých premiér. Asi nejvíc pozornosti přitahuje nová generace Audi A8, která se světu oficiálně představí až v září na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. V Praze se tak ukáže ještě před celosvětovou výstavní premiérou.

Další výstavní premiéry budou Jeep Compass, Nissan X-Trail, Nissan Quashqai, Renault Koleos, Renault Zoe, Seat Arona, Mitsubishi Eclipse Cross a konečně Subaru WRX STI MY 18. Opravdu bude na co koukat a na své si tady přijde téměř každý.

3D projekce přímo na vodě

Výstava se uzavírá v pátek i v sobotu ve 22:00 večer. Poslední den výstavy, neděle, bude končit ve 20:00. Pátek, sobotu i neděli se otevírá vždy dopoledne v 10:00 a jednotlivý doprovodný program se mírně liší. 3D světelná show bude potom k vidění každý den dvakrát, takže vám nejspíš neunikne. Promítat se bude přímo na vodní stěnu ze Železničního mostu a bude dobře viditelná z obou břehů řeky. Téma 3D projekce jsou velké milníky automobilismu, od prvního vozu přes rychlostní rekordy až po současnost.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Range Rover Evoque Cabriolet: léto budiž pochváleno

Volvo se odklání od tradičních vozů! Zaměřuje se na hybridy a elektromobily!