Range Rover Evoque Cabriolet: léto budiž pochváleno

Dnešní doba přeje vozům SUV. Léto zase přeje kabrioletům. Lze to skloubit? Ano! Přivítejte Range Rover Evoque Cabriolet.

Je to jediný zástupce svého druhu na světě. Neexistuje žádné jiné SUV, které by bylo zároveň kabrioletem. Škarohlídové si možná vzpomenou na staré Jeepy, ale to byly off-roady, se kterými nikdo po silnici jezdit nechce.

Léto, voda, kabriolet. Recept na dobrou náladu.

…jen bez střechy

Range Rover Evoque už od nás znáte. Tahle verze je jiná vlastně jen v tom, že má plátěnou střechu. Vůz je tak o trochu těžší, takže do zatáček s ním musíte o něco opatrněji, ale pořád je jízda radost. Co si budeme povídat, kabriolet není o tom být nejrychlejší, nebo projet zatáčku na limitu možností, ale užít si jízdu. Mimochodem, se střechou můžete manipulovat při jízdě až do rychlosti cca 50 km/h.

Jedeme k vodě? Nahoře bez?

V terénu se neztratí

Pokud má něco v názvu Range Rover, můžete si být jisti, že v terénu to bude TOP. A dokonce i kabriolet tohle zvládá. Evoque má systém Terrain Response, který ulehčuje jízdu v terénu tím, že přizpůsobuje motor, převodovku a především diferenciály tomu, po jakém povrchu zrovna jedete. Tráva, šotolina, sníh, bláto, vyjeté koleje, se vším si kabriolet poradí. Dokonce nechybí ani systém pro sjíždění svahů, který umí auto pomaličku hrnout dolů.

Co je naprosto famózní, to je brodivost. Ne to, že má auto systém sledování hloubky brodu, abyste se neutopili, ale to, že se s ním můžete vydat do vody až půl metru. Jo, auto má brodivost 500 mm. Mazec!

Středem pozornosti

Ve finále jde ale stejně jen o jedno. Připoutat pozornost a užít si jízdu. A oboje tohle auto umí. Takže si užijte zbytek léta, nejlépe v autě bez střechy!

Zrychlení z 0 na 100 km/h 10,3 s
Maximální rychlost 195 km/h
Pohotovostní hmotnost 1 967 kg
Průměrná spotřeba 5,7 l / 100 km
Rozměry 4 370 × 1 980 × 1  609 mm
Cena od / testovaného vozu 1 360 161 Kč / 1 550 857 Kč

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Kabriolety, ve kterých nebudete za buzny

Jeho veličenstvo Range Rover