TOP 7: Skvělé mobilní aplikace na domácí cvičení

Chcete se sebou konečně začít něco dělat nebo zlepšit svoji kondici? Určitě víte, kde nejlépe začít. U vyvážené stravy a také účinného cvičení, které vám pomůže spálit tuky a vyrýsovat pěknou muskulaturu. Protože je ale někdy těžké najít potřebnou motivaci, připravili jsme pro vás menší inspiraci – vymakané mobilní aplikace, které vás přivedou k lepšímu životnímu stylu i kdybyste snad nechtěli.

aplikace

Ještěže ty mobilní telefony máme, a spolu s nimi i možnost mít aplikace, které si jen zamaneme, viďte? Díky nim se dá dělat spousta skvělých věcí jako sledovat spánek, hlídat si důležité schůzky, poslouchat hudbu, ale také si plánovat cvičební harmonogram. A právě o aplikacích, které vám pomůžou k ideální postavě, si teď popovídáme.

1. Seven – 7 minute workout

Patříte k těm, kteří neustále vše odsouvají, protože nemají dostatek času? Pak bude pro vás jako na míru ušitá aplikace Seven, která je určená začátečníkům, ale předně také těm, kteří nemají času nazbyt. V aplikaci najdete cvičení v délce sedmi minut a dobrou zprávou je, že k nim nepotřebujete žádné vybavení. V apce si navíc snadno nastavíte své cíle včetně frekvence cvičení. Každá kategorie pak obsahuje kratší workouty zaměřené na problematičtější místa, které můžete libovolně kombinovat. A aby cvičení přineslo užitek, před každým pohybem si můžete prohlédnout instruktážní animace.

2. Home workout – No equipments

Dalším super tipem je apka, která je maličko podobná s tou, o které jsme si povídali o něco výše. I pro cvičení s aplikací Home workout – No equipments nepotřebujete žádné náčiní (vystačíte si prostě se sebou) a podle svého si můžete rovněž vybrat, jakou partii budete zrovna procvičovat. A ačkoliv je to aplikace hlavně o cvičení, v tréninkovém plánu si můžete sečíst i kalorie. Kromě toho, že vám aplikace názorně ukáže jednotlivé cviky, se můžete těšit i na monitoring vaší aktivity.

workout
Domácí workout vám ušetří spoustu času. (foto: depositphotos)

3. Fitify

Takhle apka nadchne všechny, kteří zrovna nemusí cizojazyčné aplikace, dostupná je totiž také v češtině. Aplikace jako taková nabízí opravdu bohaté množství cviků (kolem 900), přičemž některé se cvičí jen s vlastní vahou, u dalších můžete přibrat různé cvičební pomůcky. Celkově si můžete vybrat ze čtyř kategorií, a to speciální tréninky, tréninky na protahování a uvolnění svalů, silové tréninky a aerobní cviky pro hubnutí. Vše si pak sestavíte podle své chuti a tělesných možností. Každý trénink zpravidla trvá kolem dvaceti minut, a pokud se vám po cvičení zachce relaxace, i to tady najdete. Videa s ukázkami cviků jsou naprostou samozřejmostí.

4. Adidas Running by Runtastic

Jako další jsme pro vás vybrali aplikaci od světoznámé značky, u které se to vzhledem k sortimentu dalo tak trochu očekávat. Jak ale název napovídá, nepůjde tu o cvičení, ale primárně o trénink v běhání. Měřit s její pomocí můžete vzdálenost, rychlost, spálené kategorie, ovšem soupeřit můžete i s jinými uživateli, vytvořit si výzvy a účastnit se virtuálních závodů. Nutno uznat, že je skvělé mít možnost netrénovat úplně sám. Aby ale aplikace nebyla časem nudná, mimo běhání na vás čeká i 80 dalších aktivit – od tance, sáňkování až po kolo či turistiku.

Apku mimo jiné můžete propojit i s chytrými hodinkami a co je ještě lepší, sledovat můžete i uběhnuté vzdálenosti s vašimi botami od Adidas. Po určitých kilometrech vás pak aplikace upozorní, kdy je třeba čas na jejich výměnu.

5. Nike Training Club

Podobnou cestou se vydala i značka Nike se svou aplikací Training Club, která je ale obecně zaměřená na budování síly a vytrvalostní tréninky, ovšem najdete v ní i jógová cvičení. Cvičení si pak navolíte podle své kondice, upravovat můžete i úroveň intenzity nebo si vybrat cviky na konkrétní partie. Lekce navíc tvoří opravdu proslulí trenéři a každá je koncipovaná tak, aby trvala kolem 15-45 minut.

workout
Nepotřebujete žádné speciální náčiní, jen některou z mobilních aplikací. (foto: depositphotos)

6. Freeletics

I v této aplikaci si můžete navolit program podle svých představ s ohledem na zdatnost a stanovené cíle. V celé sbírce na vás čeká až 900 variací tréninků s názornými ukázkami. Aplikace se však obsahem více zaměřuje na HIIT, u kterého dochází k většímu spalování tuků a lepší fyzické kondici. Jednu lekci pak odcvičíte za 10 minut, ale když se vám bude chtít, můžete zkusit i 30minutová cvičení.

7. 30 Day Fitness Challenge Pro

Už podle názvu je zřejmé, že předmětem aplikace je výzva a jaká jiná než tréninková. Celá challenge trvá 30 dní, je provázená profesionálním trenérem, přičemž den o dne se intenzita pomalu zvyšuje. V apce najdete celkem tři obtížnosti a každá lekce trvá zhruba 20 minut. Jednotlivé tréninky si můžete personalizovat a zbavit se tak problémových partiích, kterým se pak v trénincích budete věnovat o něco více. A pokud se řadíte mezi zapomětlivce, žádný strach, výzva nikdy nespí a každý den se vám připomene.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vyplatí se cvičení s vlastní vahou? V čem je lepší než posilovna?

Sporty, které můžete provozovat i doma? Žádný problém, tyto cvičení zvládnete i v karanténě