Anežka provětrala těrlický okruh. Jak to dopadlo?

Cíl dalšího moto závodu byl jasný: zajet na rychlém motocyklu nejlepší možný výsledek. Podařilo se to naší favoritce splnit?

Závodění nabírá na obrátkách a přituhuje. Opět jsme byli při tom, když na Těrlickém okruhu Anežka Svobodová ukázala, co všechno má pod kapotou a jak s tím umí zacházet. A jak závod viděla naše favoritka?

Těrlicko očima Anežky

Na závody jsme odjeli ve čtvrtek (30.7. 2015). V pátek jsme si vypůjčili motocykl od Lukáše Nespěšného z Havířova. Ještě po cestě nás čekala na náměstí v Havířově promo akce k chystanému závodu. Naštěstí to dopadlo docela dobře. Museli jsme ještě absolvovat formální a technickou přejímku, která pro tentokrát dopadla bez chybičky, což jsme byli moc rádi.

Sobotní trénink a nehoda

Start do prvního kvalifikačního tréningu se uskutečnil už v 8.30. Bylo třeba hodně opatrnosti. Trať byla místy hodně studená a nepřilnavá. Hned v prvním kole byly jízdy přerušené, na cílovce byla totiž nehoda. Při výjezdu z retardéru uklouzlo Markovi přední kolo. Dokonce přiletěla helikoptéra a odvezla ho do nemocnice. Měli jsme obavy o jeho zdravotní stav.

Trénink byl přesunutý až na pozdní odpoledne, kdy se dojela první jízda. Před druhou jízdou jsme ještě překontrolovali motorku, benzín, olej, změnili převod, zkontrolovali tlak v pneumatikách atd.
Doslova jsem prolítla do druhého kola. Všechno klapalo jako hodinky. Pak jsem zajela do depa a všechny ubezpečila, že to šlo. Po další kontrole začíná druhý kvalifikační tréning. Tady nastaly trochu problémy. Nemohla jsem totiž udržet motorku na trati. Moc mi chyběl tlumič řízení…

Nedělní finále…

V neděli jsme odstartovali v deset. Trať byla suchá, teplá – téměř ideál. Můj cíl byl jasný…ZAJET CO NEJLÉPE!!! Po parádním startu to vypadalo i dost nadějně. Dostala jsem se dokonce do čela startovního pole. Při průjezdu do druhého kola jsem byla na 12. místě, což bylo dobré. Závod se jel na 9 kol a já se průběžně pohybovala na 10 – 12. místě. Nakonec jsem cílem proletěla na 11. pozici a v celkovém pořadí skončila na 9. místě ve své třídě 650. Takže cíl mojí mise byl určitě splněn.

Ráda bych touto cestou poděkovala Lukáši Nespěšnému za zapůjčeni své rychlé motorky a také celému týmu. Zvláštní díky patří Honzovi Treutnerovi ze serveru Prochlapy.cz za perfektní manažerskou práci a redakci za podporu.

Autor: redakce ve spolupráci s Anežkou

Sponzoři projektu:

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Anežka: strhující závod do posledního dechu

Neodolatelná královna motorek Anežka Svobodová