ELVIS? POŘÁD JEŠTĚ TÁHNE! NA AUKCI SI PŘIPRAVTE I MILIONY!

Nemáte co dělat? Vydejte se do Memphisu a pořádně naditou šrajtofle mějte v pohotovosti. Proč? Můžete si koupit věci krále rock’n’rollu. Je libo smlouvy, šperky nebo kostýmy? Za tenhle balík se v těchto dnech prodávají!

Elvis Presley

Živému Elvisovi Presleymu by letos v lednu bylo osmdesát. Od jeho smrti uběhlo 38 let a jeho rodina stále vydělává. Od 8. do 16. srpna probíhá tak zvaný Elvis Week, tedy každoroční oslava života a profesionální kariéry nezapomenutelné legendy. Tyto dny se shodují s výročím jeho smrti 16. srpna 1977. Co se bude dít?

Vivat Las Vegas

V rámci „Týdne Elvise“ v Memphisu ve státě Tennessee studio Graceland Archiv pořádá aukci nazvanou Graceland, což je událost, na kterou čekají všichni fanoušci a sběratelé. Tento dárek na ně čeká nejen v srpnu, ale i během oslav narozenin krále rock’n‘rollu 8. ledna. Proč?

Kultovní obleky, které Elvis nosil a vystavoval na obálkách svých alb, se jen tak někde nekoupí. Podle Kevina Kerna, ředitele Gracelandu, patří některé tyto kousky k nejvíce ceněným kostýmům v historii. Máte na ně zálusk?

V průběhu aukce jsou soukromé zpěvákovy věci nabízeny veřejnosti a jednou z nejvíce očekávaných položek k prodeji tento měsíc je světlá kombinéza „Starburst“, kterou Elvis nosil při některých vystoupeních v roce 1973 a 1974.

Nejvíce očekávaný kousek aukce.

Nejvíce očekávaný kousek aukce.

Jestli na to máš, tak to ukaž!

Předpokládaná výše vítězné nabídky se pohybuje od 100-150 000 dolarů, což je v přepočtu 3 750 000 korun.

K dalším položkám, které budou k mání, patří diamantový náhrdelník odhadovaný až na 30 000 dolarů, vesta z tanečních scén s Ann-Margret v přibližné výši 50 000 dolarů, což je 1 250 000 korun, či podepsané tričko, které věnoval do jisté tomboly v roce 1973.

Není co dodat. Zábava pro chudé to nebude, ale investice se jistě vyplatí. Stačí se podívat okolo sebe. I současnost zná minulost…

Legenda stále žije

Elvis zanechal v hudebním světě nesmazatelnou stopu, což dokládá i postoj některých mladých zpěváků ve věku okolo 25 let, kteří coby dvojníci slavného zpěváka chodí do novodobých talentových soutěží. Někdo s kotletami pohoří, jiný prorazí. Třeba tenhle maník je docela věrohodný…  Skončí jako samotný Presley?

Jak to kdysi bylo?

Jestli byste mladému zpěvákovi smrt „po elvisovsku“ nepřáli, docela vás to šlechtí. Ale jak to tenkrát vůbec bylo? Elvise prý našla v bezvědomí jeho snoubenka Ginger Aldenová dne 16. 8. 1977 v 8.00 hodin ráno, a to na zemi v koupelně jeho vily Graceland.

Tělo bylo převezeno do nemocnice Baptist Memorial Hospital v Memphisu. Tamní lékaři konstatovali smrt a jako důvod uvedli předávkování medikamenty. Fanouškovská základna tomu dodnes nevěří a domnívá se, že King of Rock’n’Roll stále žije a svoji smrt narafičil z důvodu upadající kariéry. Jestli je to pravda, kouzlo se povedlo.

Podle magazínu Forbes „značka Elvis Presley“ za rok vydělá asi 55 milionu dolarů. Žebříček nejvíce vydělávajících mrtvých hvězd však vede jeho bývalý zeťák Michael Jackson. Král popu si v hudebním nebi přijde na 140 milionů dolarů (zhruba přes tři miliardy korun). Tak schválně, jestli se i po vaší smrti rodina zahojí…

Tak co, vydáte se do Memphisu?

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Celebrity s umělými zuby. Které to jsou?

15 celebrit, které se pokusily o sebevraždu