Andrej Babiš a Monika oznámili rozchod

Andrej Babiš a jeho manželka Monika oznámili rozchod po třiceti letech společného života. Ve svém společném prohlášení zdůraznili, že přestože se jejich osobní cesty nyní rozdělují, rodinné vazby a vzájemný respekt zůstanou nezměněny, zejména kvůli dětem. Diskuse o rozchodu se rozhořela po jejich nedávných samostatných cestách, zatímco otázky rozvodu a dělení majetku zůstávají otevřené.

Babiš

Andrej Babiš a Monika už netvoří pár

Andrej Babiš, podnikatel, předseda hnutí ANO a bývalý premiér České republiky, spolu se svou manželkou Monikou oznámili v pátek veřejnosti, že se po třiceti letech společného života rozhodli ukončit svůj vztah. Zprávu zveřejnili prostřednictvím společného příspěvku na Instagramu, kde se objevila i jejich sedm let stará svatební fotografie. „Po třiceti společných letech plných vzestupů, pádů a nezapomenutelných zážitků jsme se s Monikou rozhodli, že naše cesty se nyní rozdělují,“ sdělili na sociálních sítí.

Důsledky pro rodinu a majetek

Veřejnost spekulovala o možném rozchodu už delší dobu, přičemž diskuse se rozhořela zejména po Velikonocích, kdy předseda hnutí ANO cestoval na dovolenou na Maledivy sám, zatímco Monika trávila čas s přítelkyněmi v Římě. Není jasné, zda se manželé rozhodnou také pro oficiální rozvod, což by v případě realizace znamenalo složité právní řešení výše jejich majetku, odhadovaného na 140 miliard korun. Předsedův majetek byl do roku 2017 spravován koncernem Agrofert, nyní je ve svěřeneckých fondech.

babiš
Celá rodina na Vánoční fotografii

Osobní životy a veřejné role

Monika a o dvacet let starší Andrej se seznámili v roce 1992, kdy Monika nastoupila jako sekretářka do Lovochemie, kde Andrej působil jako jeden z ředitelů. Oficiálně se vzali v roce 2017 na farmě Čapí hnízdo, kterou Babiš vlastní. Předtím, než se stala Babišovou partnerkou, Monika prošla rozvodem a věnuje se také aktivně interiérovému designu. Obě strany zdůrazňují, že jejich hlavní prioritou zůstává zachování rodinné harmonie a udržení pevných vazeb, které mezi nimi i nadále panují.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Zemřel Jaroslav Bašta, poslanec SPD a neúspěšný kandidát na prezidenta