14 důvodů, proč je řidič autobusu nejlepší zaměstnání

Stávka řidičů autobusu? Nesmysl! Je to nejlepší zaměstnání na světě.

Kdybych nepsal články na ProChlapy.cz, tak bych byl řidičem autobusu. Určitě! Tady jsou důvody, proč je to nejlepší zaměstnání na světě.

1. Topíte podle sebe

Jste pánem topení. Takže si s ním můžete dělat co chcete. Co z toho, že je venku 28 stupňů, topení můžete dát na maximum. Přitom tajně doufáte, že se holky začnou svlékat.

2. Posloucháte cizí hovory

Telefonování v autobuse je běžná věc. Takže vyslechnete takovou dávku emocí a zjistíte tolik informací, že už se večer nemusíte dívat na Ulici, ani na Růžovku.

3. Máte mraky peněz

Jen za dopolední směnu vyberete víc peněz, než kolik dokážete nacpat do peněženky. Kila a kila mincí. Zajímavé je, že i přes množství peněz nemáte nazpět ze stokoruny.

4. Děláte dobré skutky

Když chce nastoupit vozíčkář, ochotně mu připravíte plošinu, aby mohl do autobusu mohl najet. Karma vám to vrátí, v životě po smrti už nebudete jezdit Karosou.

5. Nemusíte řadit

Alespoň autobusy na MHD jsou automaty. Takže šlapete jen na brzdu a plyn. Úplná pohoda!

6. Děláte si legraci z řidičů tramvaje

Jednak tím, že musí jezdit jen po kolejích, jednak tím, že kurz na řidiče tramvaje trvá jen 5 dní. 1. den se učí jezdit tramvají, další 4 dny se učí zvonit.

Tramvaje jsou leda k smíchu.

7. Utahujete si z lidí

Vidíte toho pána, jak se vás snaží doběhnout. A když už je jen kousek od autobusu, rychle zavřete dveře a oroštujete to, abyste rychle odjeli. Je to nejlepší zábava na světě. Vážně.

8. Nemusíte mluvit s klienty

Platící zákazník? Toho si musí každý předcházet, vyhovovat jeho potřebám, hezky se s ním bavit. Řidič autobusu jen ukáže na cedulku „nemluvte za jízdy s řidičem“.

9. Nemáte KPI

Zatímco v práci všichni honíme cíle, KPI, targety a všechny ty coolmarketingový slovíčka, řidič autobusu jede jen podle jízdního řádu. A když má zpoždění, tak je to jedno.

10. Jste nadějí lidstva

Toho baťůžkáře s brýlemi poznáte už na zastávce. Ten se přijde zeptat. Určitě. Jste totiž sluncem jeho života. A taky že jo. Už je tady. „Ano, na Ořechu zastavuji.“

11. Nejste vědma

Tak jistěže tu babičku u zastávky vidíte. Ale má tam snad jasně napsané, že je to zastávka na znamení. A dává nějaké výrazné znamení? Nedává. Tak není důvod tam zastavit. Nejste vědma.

To je jasná zastávka na znamení, vidíte, ne?

12. Máte extra pruhy

Zatímco auta musí stát na ucpaných silnicích, vy máte extra pruh pro autobusy, kde si to můžete mazat, jak chcete.

Autobus klidně může jezdit po tramvajovém pásu. No a co.

13. Nemusíte řešit zatáčky

No dobře, autobus není žádný supersporťák, ale do zatáčky můžete letět jakoukoliv informací. Díky množství pneumatik se autobus jen tak nepřevrátí a ani neuhne. A ještě pobavíte cestující.

14. Jsou o vás písničky

No dobře, nezpívá je Lady Gaga, ale jen The Tap Tap, ale pořád je to lepší, než drátem do oka!

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

„Sorry jako“ aneb výroky českých politiků, které vešly do dějin

Co přinesl rok se značkami na přání?