6 hodně podivných přenosných věcí

Jste stále na cestách a stýská se vám po některých věcech z vašeho domova? Můžete je mít pořád s sebou v přenosném provedení. I když nad některými kousky zůstává rozum stát…

přenosné WC

Přenosný toaster

Když se i mimo dosah elektřiny nemůžete vzdát svého ranního toastu, je tu pro řešení v podobě přenosné verze topinkovače. Vypadá jako silnější plastový nůž, ale přitom funguje jako opékač. Přiložíte ho na chleba a přidržíte přesně takovou dobu, jak hodně opečený toast chcete.

Přenosný kávovar

Potřebujete rychle espresso na „nakopnutí“? Dokonce nikde kolem vás nemusí být ani přívod elektrického proudu, abyste si v malém příručním kávovaru udělali svou oblíbenou kávičku. Pneumatický motor kávovaru Twist zajistí kvalitní horký nápoj v několika málo minutách.

Přenosné ohniště

Tohle je dokonalý úlet. Jestli se bez pohledu na oheň domácího krbu neobejdete ani na cestách, tak si s sebou můžete přibalit přenosné ohniště. O jeho hodně poutavý design se postaral John Dimopoulos, kreativní ředitel firmy Geoform, Design & Architects ze Sydney. EcoSmart Zeta, jak je tenhle krb pojmenovaný, je vytvořen z kombinace dřeva, kůže a nerezové oceli. Přední tvrzené sklo působí nejen jako ochrana, ale zároveň zvyšuje vizuální efekt z ohně.

Přenosné karaoke

Sedmicentimetrová kostka vážící pod půl kilogramu a nazvaná Takara Tomy je ideálním řešením pro všechny, kteří si své oblíbené hity chtějí zpívat dnem i nocí a hlavně kdekoliv. Navíc se vám na 2,4palcovém displeji (tj. úhlopříčka 6 centimetrů) zobrazuje text skladby, stejně jako tomu je na klasickém karaoke. K přístrojku jsou dodávány i malé reproduktory a sluchátka.

Přenosné WC

Úlety v přenosném provedení nabírají na síle. Už jsme se společně najedli, napili, u ohně si společně zazpívali, ale co když na vás teď přijde prostá lidská potřeba. Není nic snadnějšího, než si zajít na přenosné WC, které sebou můžete mít vždycky v doslova manažerském kufříku. Kromě všech toaletních potřeb (papír, tekuté mýdlo s dávkovačem, zrcadlo) ve výbavě najdete i držák na hrnek nebo pivko, které máte zrovna rozpité, noviny nebo tužku a poznámkový blok, vždyť řada velkých nápadů vznikla na záchodě. Samotná záchodová mísa je z nerez oceli, kufřík, který je dimenzován až na 80kilovou zátěž, je vyroben z kůže mahagonové barvy. Na závěr nutno dodat, že tuhle šílenost mají na svědomí Japonci.

Přenosná ložnice

Po karaoke a záchodu do třetice vynález ze země vycházejícího slunce. V přenosném provedení můžete mít dokonce i vlastní ložnici. Atelier OPA ji udělal velice variabilní a mobilní s důrazem na možnost spánku, ale také práce či stravování. Na vše zde najdete svůj prostor.

Autor: Zvonimír Bláha

Foto: Oddee.com

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

6 cool příslušenství k vašemu PC

Speciální notebooky pro vás