6 cool příslušenství k vašemu notebooku nebo PC

Od příslušenství k počítači požadujeme zejména bezchybnou funkčnost, ale když se přidá i zajímavý vzhled nebo nějaká ta vychytávka navíc, tak to není na škodu.

USB aroma terapie

Nebavíme se o wellness, ale ani o žádných šamanských rituálech. Přitom je řeč o aroma terapie. Ta je totiž jedním z nejnovějších výstřelků, které můžete přes USB port připojené ke svému počítači. Osvěžovač vzduchu má tři různé vůně, můžete si vybrat podle činnosti, kterou na počítači zrovna vykonáváte.

Inteligentní skládací klávesnice

Chcete klávesnici plné velikosti, které si můžete jednoduše sbalit a vzít kamkoli s sebou? Pak je pro vás ideální volbou třeba právě ElekTex Smart Fabric Keyboard. Tahle inteligentní skládací klávesnice je vyrobena z materiálu, který stoprocentně odpuzuje vodu a navíc je velice lehký. Pro připojení s PC nebo notebookem využívá rozhraní Bluetooth. Vestavěná LED kontrolka vás informuje o stavu a kvalitě připojení.

Myš se skrytým mikrofonem

Pod kódovým označením CP-1 USB Spy Mouse se ukrývá myš, která toho umí mnohem víc než její běžné kolegyně. A hlavně má v sobě integrovaný mikrofon, díky němuž tak odposlechne všechny vaše hovoru. Navíc je opravdový špion i velikostí, má rozměry 53 x 95 x35 mm a váží pouhých 75 g.

Multimediální křeslo

Prodejce všemožných vychytávek Hammacher Schlemmer má na skladě mj. také multimediální křeslo. Dokonale nastavitelné polohování vám zaručí pohodlné posezení. O skvělou zvukovou kulisu se pak starají dva 50wattové reproduktory umístěné v opěrce hlavy. Pod sedací částí se pak ukrývá 300wattový zesilovač a zvukový snímač. Nechybí ani vibrační mechanismus. Podobné parametry mají i letecké simulátory USAF. Jedinou nevýhodou je vyšší cena, 800 dolarů, tedy v přepočtu skoro 19 a půl tisíce korun.

Přenosné kartónové reproduktory

MUJI, tak se jmenuje další ze speciálních gadgetů, které se vám budou hodit u počítače. Malých repráčků, které se můžete sbalit na cesty je jistě celá řada, ale tak skladné jako MUJI nejsou žádné. Tyhle „bedýnky“ jsou totiž vyrobené z kartónu (a samozřejmě nezbytného množství elektro součástek), díky čemuž jsou absolutně složitelné a mobilně přesunovatelné. Strčíte je do kapsy tašky na notebook, jedním grifem je zase rozložíte a jsou připraveny k použití. To vše za pouhých 42 dolarů, což je jen lehce přes tisícovku v korunách.

Nožní myš

Jeden pedál ovládá pohyb, zatímco druhý je na kliknutí. Tahle vymoženost vám nechává obě ruce volné pro klávesnici. Nožní myš se svými pedály je vhodným kouskem pro všechny pařany. Pedály jsou vyrobeny vstřikováním do plastové skořepiny a disponují velice citlivým tlakovým mechanismem.

Autor: Zvonimír Bláha

Foto: Oddee.com

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Technologická novinka 1985

Technologie jsou ve sportu všude