3 zajímavosti, které jsme objevili. Depresi způsobuje mobil! Zbavte se jí halucinogenními brýlemi!

Brýle, po jejichž nasazení se sjedete, kolo, které nelze ukrást. To jsou novinky jak CIP! Nebo vás snad zajímá, že závislost na mobilu signalizuje depresi? I o tom svět mluví!

brýle

Nemáte čas sledovat, co se okolo vás děje, nebo radši vypínáte zprávy, protože se to v nich horkem, nedostatkem vody a uprchlíky jenom hemží? Nevadí, my vám řekneme, co je nového. Akorát nečekejte, že to bude všední.

Halucinogenní brýle

Maďarský umělec Bence Ágoston nejspíš míní, že lidé si života vůbec neužívají, a proto se vrhnul do výroby „náladových brýlí“, které mají výměnné objektivy. Jejich nositel točí přiloženými (navrstvenými) čočkami a tím vytváří optické iluze. K čemu je to dobré?

Dojde na simulaci halucinace, která je srovnatelná se stavem po použití LSD. Jedná se tedy o sjetí se bez rizika porušení zákona.

Nikdy nevíš, po čem budeš lítat v oblacích...

Nikdy nevíš, po čem budeš lítat v oblacích…

Brýle jdou akorát do prodeje a podle vynálezce jsou užitečné pro každodenní život. Zvláštní, to samé si myslí i ti, kdo mu na jeho webovkách gratulují k nápadu a označují ho za „velmi kreativní“.

Sám Bence se akorát potutelně usmívá a odpovídá, že děkuje. Že on si na nich ujíždí víc, než je zdrávo? Možná by se měl jet projet na kole. To aby se trochu provětral.

Kolo, které nelze ukrást

Trio chilských inženýrů tvrdí, že kolo, které se nedá ukrást, existuje. Jmenuje se Yerka a vypadá celkem obyčejně, akorát spodní trubice trámu může být rozdělena do dvou částí a obtočená kolem sloupu, což lapkům poměrně výrazně komplikuje práci. Chcete vidět, jak to funguje v praxi? Beze všeho. Tohle video si zamilujete.

Zpráva, která nepotěší

Jestli vás na drogy ani jízdu na kole neužije, nejspíš patříte k těm, kdo pořád visí na mobilu. Tak schválně, pamatujete si na den, který jste strávili bez svého aparátu? Jestli ne, jste v maléru.

Vědci z univerzity Northwestern tvrdí, že čím víc svůj telefon používáte, tím pravděpodobněji se utápíte v depresi. Jak na to přišli?

Studie, kterou uveřejnil odborný magazín Journal of Medical Research, se zúčastnilo 28 osob ve věku 19 až 58. Všichni dobrovolníci byli sledováni po dobu dvou týdnů a výzkumníci na základě jejich návyků a dat z přístrojů byli schopni identifikovat jedince s příznaky deprese, a to s přesností 87 %.

Někteří účastníci totiž vykazovali vyšší hladinu depresivních symptomů v souvislosti s častým používáním mobilu z hlediska trvání a frekvence. No jasně, to jsou samé esemesky, e-maily nebo zprávy ze sociálních sítí, ze kterých si člověk může i ucvrknout.

A jinak, údajně všichni, kdo už se vezou k Chocholouškovi, navštěvují jedno, dvě oblíbená místa, jinak je okolní svět příliš nezajímá. Jsou totiž zaujati tím mobilním. Že by závislost? Ale jak jinak se v dnešní době chcete uživit?

A jak to vidíte vy, brali byste brýle, kolo nebo mobil?

Foto: Behance, Yerka Project

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

10 zajímavostí ze světa ledního hokeje

10 zajímavostí o vašem těle, které jste nevěděli