KOMENTÁŘ TÝDNE. SELFÍČKA, ZMAGOŘENÍ NĚMCI A VEDRO. CO DALŠÍHO JEŠTĚ PŘIJDE?

Horka na padnutí, idiotské nápady občanů, odhalená těla celebrit, rekordní výhra Eurojackpotu, běženci na krku německých turistů a slovenský vojenský kurz. Která z těchto pěti žhavých informací je horší?

Co se děje kolem nás - Prochlapy.cz

Blb „zabiják“

Letošní léto je subtropické. Požáry, kterých je nejvíc za posledních pět let, sucho, vyschlé prameny řek a takový hic, že se člověku potí i kořínky vlasů, signalizuje jediné: vedro leze na mozek skoro všem.

Tak třeba minulý týden, konkrétně ve čtvrtek, se na silnici mezi obcemi Nové Zámky a Nové Mlýny stala prapodivná věc.

Nějaký dvacetiletý floutek ve Felicii se při předjíždění natolik rozvášnil (nebo snad rozhicoval?), že vytáhl z okénka plynovou zbraň a začal střílet do vzduchu, a to před šestou hodinou podvečerní. (Čili přesně v ten čas, kdy už toho našinec má plné zuby, protože tu není moře.) Jestli měl něco v žíle? Nikoli.

Orientační dechová zkouška neprokázala nic, co by stálo za řeč. Pokud maník chtěl být populární, měl strčit hlavu do mrazáku a udělat si nějakou tu selfie. Jako některé slavné holky.

Nahota na prodej

Fotkou v požehnaném stavu se na sociální síti pochlubila „necelebrita“ Kim Kardashian, ale ani zpěvačka Christina Aquilera nezůstala pozadu. Ta teda naštěstí těhotenské břicho nemá, a možná proto se na ni dívá o dost líp. A její vysvětlení, proč se jen ve spodkách fotí před zrcadlem?

Mňau a čiči v jednom.

Mňau a čiči v jednom.

Prý uzrál čas na to, aby se svými fanoušky sdílela něco intimnějšího. A údajně tohle má být teprve začátek. Jestli nekecá, docela se i těšíme. Za poslední roky se dala celkem dohromady a určitě je nad čím poslintávat. Ovšem stejného výsledku by dosáhl každý, před koho by se postavil balík peněz.

Kocour v troubě

Na poslední dny určitě nikdy nezapomene výherce z Pardubicka, který podojil Sazku o 2,5 miliardy korun. Týpkovi, který k takovému jmění přišel díky Eurojackpotu, bylo konečně všechno vyplaceno do poslední koruny, a tak se jeho konci léta nic nevyrovná. Akorát ten strach je prevít.

Pochopitelně se stále bojí o svoji identitu, ale to se vsákne. Teď už si může dovolit zaplatit takovou ochranku, za kterou by se nemusel stydět ani Obama. A ještě že na dovču poletí letadlem. Na jihu by ho zkasírovali uprchlíci. Že jim Němci lezou do zadku? I to se stává!

Najdi si svého útěkáře

Běženci jsou chudáci, říkají naši němečtí sousedé, konkrétně sdružení Peng Collective, a tak nabádá všechny, kdo se jedou péct k moři, aby cestou zpátky naložili nějakého uprchlíka.

Zblblí lidé (a zase jsme u toho horka) si myslí, že tímto způsobem pomáhají veřejnosti a riskují tak na vlastní pěst, i když nejen, že balancují na hraně zákona, ale rovnou ho porušují.

Podle týdeníku Die Zeit, který celou situaci zmedializoval, v tom peníze nehrají roli. Všechno je pro dobrou věc. Cože? Každopádně podobně nakažené je i Rakousko. Vojnu na ně!

Chlapci a chlapi ze Slovenska

Z Bratislavy přišla zpráva, že výcvik v rámci dobrovolné vojenské přípravy je zahájen. A pro všechny! Měl by trvat 12 týdnů a zájemci za každý den výcviku dostanou v přepočtu 121 korun. Absolventi celé akcičky budou povýšeni na „vojáka druhého stupně“. Vypadá to jako brigáda pro študáky, ale vy se moc nesmějte. V Čechách je naplánovaná úplně stejná šaškárna a tentokrát to tím hicem fakt není.

A co se za poslední týden stalo vám?

Foto: Facebook

Autor: Daniel

Mohlo by vás zajímat:

Do druhé půlky s odhodláním

Konec července nebyl okurkovou sezónou