10 pařanských celebrit, které milují videohry

Doby, kdy hraní počítačových her představovalo jisté stigma a automaticky hráčům propůjčovalo image geeků, dávno minuly. Důkazem jsou i následující celebrity, jež se k hraní hrdě hlásí.

Mila Kunis

Roztomilá herečka před pár lety přiznala, že naprosto propadla světu World of Warcraft. Nakonec hraním téhle multiplayerové on-linovky trávila tolik času, že s tím musela seknout. Místo toho se dala na časově méně náročné akční hry a  teď radši střílí v Call of Duty.

Samuel L. Jackson

Hvězdný Afroameričan už dlouho patří k nejprominentnějším hercům Hollywoodu. S hraním začal už dávno, ještě když byl videoherní průmysl v plenkách, Samuel ujížděl už na Pongu nebo Space invanders. Dnes má rád hlavně střílečky, např. sérii Call of Duty. Svůj díl už ale odehrál také v postapokalyptickém světě Falloutu nebo v ulicích GTA San Andreas.

Megan Fox

Krásná Megan bez obalu přiznává závislost na hraní střílečky Halo. Odmítá však prozradit svou herní přezdívku na Xbox Live, snad z obav, že by se jí protihráči místo snah zabít začali dvořit. Další oblíbenou hrou křehké divy je třeba Uncharted nebo, světě div se, Mortal Kombat. Svou podobu Megan propůjčila také vývojářům free-to-play RPG hry Stormfall: Rise of Balur – mrkněte na reklamu:

Vin Diesel

Představitel hlavní role série Rychle a zběsile byl (trochu překvapivě) odkojen na klasických papírových Dungeons & Dragons (českou obdobou této hry na hrdiny je Dračí doupě z vydavatelství Altar). Později i on propadl světu World of Warcraft. Vin se může pochlubit také vlastním vývojářským studiem  Tigon Studios. To má na kontě mj. i skvělou akční hru Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena, v níž se Diesel v kůži Riddicka snaží uniknout z proslulého galaktického vězení.

Olivia Munn

Třetí krasavice v našem přehledu je asi největší „závislačkou“ z ženského osazenstva. Mezi její oblíbené tituly patří především Call of Duty: Modern Warfare 3 a hudební hity Rock Band nebo Guitar Hero. U těch prý tráví celé noci až do brzkých ranních hodin. Zkrátka ideální žena.

Daniel Craig

Dokonce i James Bond si rád zahraje. Herecký představitel slavného špiona přiznává, že hry jsou důležitou součástí jeho života. Jsou prý dokonce jedním z důvodů, proč se s ním rozešla bývalá přítelkyně. Teď, když je ženatý, má snad na hraní o něco více času. Podle vlastních slov se vyžívá hlavně v titulech, které nabízejí pořádný příběh. Kromě GTA Vice City si prý rád zastřílí v Halo, s oblibou pak sjíždí také hudební počin Guitar Hero.

Jessica Alba

Během rozhovorů herečka přiznává, že vyrostla na hrách od Nintenda. Není divu, že v jejím herním resumé najdeme tituly jako Super Mario Bros, The Legend of Zelda nebo Bomberman. Nintendu zůstává věrná také dnes. Zatímco s Wii Sports se udržuje ve formě, v kabelce má vždy své přenosné Nintendo DS, s nímž si krátí čas během natáčení.

Henry Cavill

Věděli jste, že chybělo málo a filmovým supermanem se stal někdo úplně jiný? V době, kdy s nabídkou role volal Zack Snyder, se totiž Cavill oddával hraní svého milovaného World of Warcraft. Telefon proto vůbec nezvedl. Jeho jediným štěstím bylo, že to Snyder zkusil ještě později – a tentokrát se dovolal. Kromě World of Warcaft Cavill zbožňuje také poslední díl z RPG série The Elder Scrolls – Skyrim.

Matthew Perry

Hvězda velepopulárního sitcomu Přátelé má k závislostem blízko. Poté, co Matthew veřejně přiznal alkoholismus a závislost na lécích, je tu další, snad o něco méně nebezpečná vášeň, tentokrát pro hraní. Zatímco většina z nás si syndrom karpálního tunelu užene hlavně prací, Perrymu se to stalo při hraní třetího dílu jeho oblíbené série Fallout.

Kim Kardashian

Když se na Twitteru této profesionální celebrity s úctyhodným pozadím objevil tweet ve znění „Už se nemůžu dočkat, až vyjde Call of Duty Black Ops II! Grafika vypadá božsky!“, mnozí mysleli, že účet Kardashianové někdo hacknul. Ta však nedlouho poté uvedla, že je skutečně fanynkou série Call of Duty a že s bratrem Robem pravidelně vyráží na virtuální bojiště.

Kardashianová má také vlastní hru pro chytré telefony s názvem Kim Kardashian: Hollywood. Ta vyšla v létě 2014 a kupodivu se stala velmi úspěšnou.  Hráči jsou v ní vrženi do světa celebrit, kde čelí různým výzvám a musejí si zlepšovat svůj sociální status, budovat kariéru i shromažďovat bohatství a fanoušky.

Výše zmínění jsou přitom jen někteří z mnoha slavných, kteří pravidelně nakukují do světa počítačových her. Z řady dalších zmiňme alespoň rappery Ice-T a Snoop Dogga (oba Halo, GTA, Gears of War 3), nebo oskarovou Jodie Foster (Guitar Hero).

Znáte další slavné pařany? Napište nám o nich do diskuze pod článkem.

Autor: Pseudofilosof

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

České videohry, co dobyly svět – hráli jste všechny?

Nejlepší videohry všech dob – znáte je?