Novinky ze světa her: Wolfenstein II: The New Colossus, Days Gone a Call of Duty: WWII

S trailery na chystané hry se roztrhl pytel a čeká nás slušná várka titulů, na které se těšíme. Je jedno, jestli vyznáváte PC, PS4 nebo Xbox, vybere si každý. Tady jsou chystané novinky ze světa her!

Wolfenstein II: The New Colossus – vraždění nácků pokračuje

Na nedávné tiskové konferenci herního vydavatelství Bethesda byl odhalen Wolfenstein II: The New Colossus, který přímo naváže na události z Wolfenstein: The New Order z roku 2014. Nezničitelný náckobijce William Joseph Blazkowicz, známý jako B.J. Blazkowicz, se vrací do rodné Ameriky, aby se vypořádal s okupací fašisty. Cože? Ano, nacisté vedou válku na území USA. The New Colussus hráče zavede do New Orleans nebo jaderným výbuchem zdevastovaného Manhattanu v roce 1961 . V The New Order se totiž jako hlavní hrdina proberete z kómatu v roce 1960, kdy Němci vyhráli druhou světovou válku, a na území Evropy se rozkládá Třetí říše. Nacisté samozřejmě disponují spoustou technických vymožeností, jako obří roboti a mechaničtí vojáci. Bethesda vydala poté ještě samostatný titul The Old Blood, který se odehrává těsně před událostmi v The New Order, a zavede Blazka do hradu Wolfenstein, který jsme tak milovali v předchozích titulech Wolfa.

Chystaný The New Colussus je prvním bojem B.J.je na území ameriky, a jak je patrné v traileru, k dispozici budou i nové zbraně. Ty klasické bude možné vylepšovat a upravovat. Na konci ukázky je vidět nová melee weapon pro „ruční“ práci. Sice jsme doufali, že nám tvůrci ponechají ocelové trubky z The Old Blood, ale sekera vypadá taky dobře. Tvůrci hry, studio Machine Games, se drží zavedené tradice, a čeká nás klasická singleplayerová střílečka. Průchod hrou je v ukázce k vidění od sedmé minuty. To budou jatka. Vychází 27. října 2017.

Days Gone – obrovský otevřený svět plný nebezpečí

Akční adventuru Days Gone připravuje Sony exkluzivně pro PS4. Otevřený postapokalyptický svět je plný nástrah, a hlavní hrdina, motorkář Deacon St. John, bude muset v rukou hráče projít těžkou zkouškou. Civilizace se zhroutila už před dvěma lety kvůli viru, a Deacon přišel o svou milovanou přítelkyni. Před apokalypsou byl jedním z členů motorkářského gangu Mongrels MC, a tak mu násilí a zbraně nejsou cizí. Teď zbyl jen on a jeho mašina. Nebezpečí číhá úplně všude – ohrožovat vás budou zombie, pohybující se ve velkých skupinách, infikovaní vzteklí vlci nebo medvědi, a samotní lidé, kteří přežili. Ti mají nejrůznější úmysly, většinou ale ne přátelské. Hra připomíná tituly The Last of Us nebo Mad Max. Detaily prostředí i pohyb postavy jsou opravdu na vysoké úrovni a celý nápad slibuje díky atmosféře zajímavé emoce při hraní. Hra pravděpodobně vyjde nejspíš až druhou polovinu roku 2018. Podívejte se na úplně nové gameplay video.

https://www.youtube.com/watch?v=_0dW1MDi-jQ

Call of Duty: WWII – druhá světová na vlastní kůži!

Znovu se podíváme do války, tentokrát ale pohledem realistickým. Série Call of Duty má spoustu příznivců, kteří netrpělivě vyhlíží každý další přírůstek. Druhá světová válka je novým přírůstkem do knihovny. Ukázky vypadají výborně, a to nejen po grafiké stránce. K dispozici bude široký arzenál tehdejších zbraní, jako Colty, brokovnice, samopaly, nebo pušky s bajonetem. Hodit se bude i dynamit. To všechno v krásném dobovém hávu padesátých let, kdy zuřila válka. V multiplayeru si potom budete vybírat jednu z pěti elitních jednotek, za kterou budete na mapě hrát, jako námořnictvo, pěchota, obrněná divize apod. Každý příslušník bude nejspíš disponovat přístupy k jiným zbraním a mít různou specializaci. Call of Duty: WWII vyjde 3. listopadu pro všechny platformy, a když si hru předobjednáte, zapíšete se do uzavřené bety, a budete si moct hru osahat ještě před vydáním. Koukněte na čerstvý trailer.

Taky už koukáte do peněženky? Hlavně mít potřebné místo na disku.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

V srpnu vyjde Middle-earth: Shadow of War

TOP herní grafické karty pro jaro 2017