10 důvodů, proč si koupit skútr

Přemýšlíte o nákupu skútru? Měli byste. Teď se dozvíte proč.

Pokud bydlíte ve velkém městě, jako je třeba Praha nebo Brno, jistě jste už přemýšleli o tom, že si pořídíte na ježdění po centru skútr. Tady jsou naše důvody, proč do něj jít!

1. Ušetříte peníze

Zatímco na nové auto budete potřebovat aspoň 200 tisíc, nový skútr koupíte za desetinu této částky. Za 30 000 Kč už pak koupíte solidní skútr. A to se vyplatí, ne?

2. Budete si moci fotit #scooterselfie

Protože pokud to nevíte, tak selfíčka ze Starbucksu jsou už dávno out. Takže na Instagramu nezapomeňte přidat hashtag #scooterselfie. Ale pozor na to, jaký máte skútr. Pokud máte čínskou kopii, tak ze skútru nesmí být vidět skoro nic, byli byste za trapáky. Naopak, pokud máte stylovou Vespu, tak ta musí dominovat.

Obyčejný skútr…

https://www.instagram.com/p/BIjzj0-BzZe/?tagged=scooterselfie

Vespa…

3. Skútr vám zlepší kondici

Sednete do auta nebo autobusu a vezete se. Tím kalorie nespálíte a kondice se vám nezlepší. Na skútru pořád posilujete, vnitřní svaly, koordinaci, někdy je to vážně docela fuška.

4. Skútr může řídit i váš pes

Typická situace – jdete s kamarády na jedno. Můžete pak řídit? Nemůžete. Řešení je jednoduché. Vezmete s sebou svého psa a necháte řídit právě ho. Když vás bude kontrolovat policie… vždyť to znáte. Budete tvrdit, že jste jen spolujezdec. Neberte si ale příklad z mladíka na videu níže. Toto je opravdu nebezpečné, jezdit bez helmy. Takový hazard!

V případě kontroly zapírejte!

5. Na skútru jste za gentlemana

Když vyrazíte na motorce v obleku, budete za exota. Kromě toho se motorka nedá v takovém oblečení ani pořádně ovládat. Ale na skútru? Žádný problém. Tady nemusíte slevit ze své elegance.

giphy (1)

6. Na skútru si můžete zapálit

Zkuste si zapálit v tramvaji nebo autobuse. To vás poženou. Kouřit v autě je prasárna největšího kalibru. Ale dát si cígo na skútru? Žádný problém!

giphy (2)

7. Zaparkujete, kde chcete

S autem pořád musíte řešit, kde zaparkujete. Kde je modrá zóna, kde zelená, kde oranžová a kde není vůbec žádné místo. Se skútrem tohle odpadá. Měšťáci jej obvykle nerozpoznají od kola, takže s ním můžete stát i na chodníku a nehrozí vám odtah. Vyzkoušeno za vás!

vespa-991005_1280

8. Stacionární radary vás nezměří

Úsekové radary jsou dnes prakticky všude. Jenže na skútry se nesoustředí. Kamera fotí registrační značky a ta je u skútru jen vzadu. Takže smůla.

unicam-velocity-1

9. Nepotřebujete speciální řidičák

Skútry do objemu 125 ccm můžete řídit i s obyčejnými papíry na auto, tedy skupinou B. Už jsou to docela pohodové stroje, které na jízdu po městě rozhodně stačí. Nejsou tak uječené a slabé jako 50 ccm, na nějakých 80 km/h to s nimi v pohodě vytáhnete.

10. Nemusíte šlapat!

Jízda na skútru je vlastně dost podobná jízdě na kole. Se všemi výhodami i nevýhodami. Zásadní rozdíl asi je, že na skútru nemusíte šlapat! Není to skvělé? Je to skvělé!

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

6 důvodů, proč si koupit zadokolku

Kdyby motocykl vynalezli letos