
Plýtvání jídlem škodí nejen našim peněženkám. Objevte praktické způsoby, jak mu...
Ne snad proto, že by pak opečené maso obsahovalo alkohol, ten se během grilování samozřejmě odpaří. Ale grilování a pivo prostě patří k sobě. Pivní marináda dodá masu tu správnou lehce nahořklou pivní chuť, kterou si prostě zamilujete. Pro dámy je však lepší připravit sladší marinádu z černého piva, ležáková marináda je opravdu chlapská záležitost.

A taková pivní marináda má ještě jednu výhodu – při vaření přece musíte ochutnávat. I když na marinádu potřebujete jen 400 ml piva, je dobré koupit pár lahví do zásoby pro strýčka příhodu. Co kdyby se vám příprava marinády na první pokus nepovedla, že?
Myslete také na to, že maso by se mělo marinovat alespoň jeden den, a tak je třeba marinádu připravit den před grilováním samotným.
Ingredience, bez kterých se při příštím grilování neobejdete (pro 4-5 osob):
Není nic snazšího, než připravit marinádu. I v tom je kouzlo grilování – v kuchyni můžete být naprostý zelenáč, a přesto bude upečené maso stát za to.
V tomto případě si nejprve nadrťte či rozetřete česnek na pastu, nakrájejte cibuli na mé kousíčky a všechny ingredience kromě masa a soli promíchejte v dostatečně velké nádobě. Myslete na to, že se do ní musí kromě marinády vejít také maso.
Krkovici si očistěte a nakrájejte na plátky, které prosolte. Do samotné marinády pak nebude třeba přidávat sůl, a tak je dobré využít do ní koření bez přidané soli. Prosolené maso nechte deset nebo dvacet minut odležet a mezitím znovu promíchejte marinádu.
Plátky masa pak do marinády naskládejte tak, aby v ní byly celé ponořené a nevyčuhovaly ven. Maso nechte marinovat v lednici alespoň 24 hodin.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Smoothie i na podzim? Proč ne! Tyhle recepty určitě neznáte!