7 nejpodivnějších hrobů na světě: Děsivé i zajímavé

Jsou tyto hroby prokleté, nebo jen originální? I po smrti by si člověk přál zůstat jedinečný. Mnoho lidí ve svých vůlích zapisuje přesné požadavky na místo svého odpočinku a dokonce je navrhuje i přes život!

hrob

Představujeme vám mimořádné hroby z celého světa. Prokleté hroby nebo neobvyklé památky historie? Posuďte sami:

1. Hroby upírů a zombie

Ve viktoriánských dobách byly legendy o černé magii a zombie vstávajících z hrobů velmi populární. Tak silné, že nad hroby mrtvých byly vytvořeny speciální klece, aby leželi v zemi a nesnažili se uniknout.

Kromě toho byla taková instalace chráněná před mnoha vykradači hrobů. Ti loupili nejen šperky, ale také části těla, které pak lékařské univerzity ochotně zakoupily.

2. Památník Inez Clarke

Mimořádně bohatý památník šestileté dívky Inez Clarke, která zemřela v roce 1880. Podle místních je hrob… strašidelný.

Četné zprávy hovoří o duchu dívky, která se objevuje ve večerních hodinách na hřbitově. Proto je socha nyní pokrytá skleněnou krabicí. Pravděpodobnější verzí je však touha chránit historickou památku.

3. Skromnost po zbytek mého života

Billy Wilder, vlastně Samuel Wilder (narozený 22. června 1906 v rakousko-uherské Suché, zemřel 27. března 2002 v Los Angeles) byl americký režisér, scenárista a producent filmů, který dosáhl značného úspěchu v Hollywoodu.

Byl tvůrcem klasických hollywoodských snímků představujících různé filmové žánry. Co můžeme najít na jeho náhrobku? Stručný popis: „Jsem spisovatel, ale nikdo není dokonalý.“

4. Nacistické místo setkání

Hrobka vypadá obyčejně, ale má zajímavou historii. Rudolf Hess byl jedním z nejdůležitějších lidí ve Třetí říši. Poté, co se rozhodl odletět do Velké Británie a jednat se spojenci, ztratil svou pozici.

Byl souzený v norimberském procesu a 17. srpna 1987 spáchal sebevraždu v západním Berlíně ve vězení Spandau. Jeho náhrobní kámen byl poutním místem pro neonacisty a na výročí jeho smrti padl v nacistickém symbolismu. V roce 2011 se německé orgány rozhodly zlikvidovat hrob a rozptýlit popel na neznámém místě.

5. Kočka na stráži

Kočka spící na hrobě Anny Clare Bootle. Nápis na hrobě znamená: „Krásný kočičí konec.“ Bootle, který ji velmi miloval, si vybral text, jež je lehká variace toho, co se našlo ve staroegyptské hrobce v Thébách.

Starověcí Egypťané kočky velmi milovali, proto je rovněž mumifikovali a pohřbívali. Aby jim tak zachovali život věčný.

6. Hrob čarodějnice

Podle legendy se při útěku z úřadů dostala do měnících se písků. Než se utopila, oznámila, že vidí město v plamenech. Její proroctví se naplnilo, když bylo v roce 1904 vypáleno město Yazoo.

Od této chvíle je hrob čarodějnice obklopen řetězy. Legenda říká, že pokud jsou řetězy rozbité, bude město znovu hořet.

7. Místo odpočinku kouzelníka

Harry Houdini byl jedním z nejslavnějších iluzionistů, únikových specialistů a akrobatických představení všech dob. Byl také známým informátorem duchovních médií.

Zemřel 31. října 1926 v Detroitu a jeho náhrobek vypadá úžasně a poeticky zároveň.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Podle Facebooku jsme všichni mrtví! Kritická chyba. Jak ale vyřešit skutečnou smrt?

Překrásná a romantická místa? Tipy na výlety, které je lepší nezažít