Na jaké filmy se těšit začátkem roku 2019 do kina? Černá komedie s Liamem Neesonem, zajímavé sci-fi a další naše tipy!

V únoru 2019 se v kinech objeví ztřeštěné dobrodružství LEGO příběh 2, pak přijde na řadu sci-fi podívaná Alita: Bojový anděl, a nakonec se vrátí Liam Neeson, tentokrát jako mstitel v akční komedii Mrazivá pomsta. Proč byste je měli vidět?

LEGO příběh 2, Alita: Bojová anděl, Mrazivá pomsta

Další bláznivé dobrodružství přinese LEGO příběh 2

Emmet a Hustěnka se vrací! V roce 2014 se objevil první celovečerní snímek LEGO příběh, a protože nasekal slušná čísla, hned se začalo s přípravami na pokračování. Dalším přírůstkem byl LEGO Batman film, který se tentokrát zaměřil ještě více na komiksového hrdinu. Začátkem příštího roku, 7. února 2019, vstoupí do našich kin LEGO příběh 2. Opět se setkáváme s hrdiny z Bricksburgu, kteří se znovu musí pokusit o nic menšího, než o záchranu svého světa. Od událostí prvního LEGO příběhu uběhlo pět let, a úžasné město se změnilo k nepoznání. Tady se filmaři inspirovali snímkem Mad Max, a lego svět vypadá báječně. Tvůrci využívají potenciál kostek na maximum, takže nás opět čekají šílené přestavby a výtvory z oblíbené stavebnice. Emmet a ostatní tentokrát čelí nájezdníkům LEGO DUPLO z vesmíru, kteří všechno likvidují. Snaha je porazit zavede hrdiny do vzdálených světů, a úspěch bude opět záviset na jejich stavitelských dovednostech. Navíc se na scéně objevuje nová postava, Rex Riskomil, který je dobrodruhem, co ve všem exceluje. Podaří se mu zastínit Emmeta, nebo to bude nakonec náš prostý hrdina, co zachrání celou situaci?

Alita: Bojový anděl nás přenese do daleké budoucnosti

Poněkud neobvyklé téma uchopil režisér Robert Rodriguez. Alita: Battle Angel je původně manga animovaný seriál, který se odehrává v postapokalyptické budoucnosti 26. století. Nejinak tomu bude i ve filmu. Doktor kybernetiky, kterého zahrál Christopher Waltz, objeví při pátrání po dílech na skládce poničené tělo kybernetického robota. Dívku postupně poskládá dohromady, a ta si nepamatuje nic ze své minulosti. Ovládá ale techniku boje a smrtící bojová umění. Robotická žena musí postupně objevovat sebe sama, ale doktor Ido ví, co je Alita ve skutečnosti zač. Bojový anděl je klíčem k osvobození světa od nadvlády smrti a destrukce. Celý fantastický svět vypadá v traileru velmi působivě, a dnešní technologie a nafouknutý rozpočet umožňují filmařům stvořit cokoliv. Ukázka se tváří zajímavě, i tak bude muset zřejmě Alita hodně bojovat, aby se v kinech film vyplatil. Příkladem může být Valerian a město tisíce planet. O velkou část tržeb se jistě postará hlavně asijský trh. Ve filmu dále hrají Rosa Salazar, Jennifer Connelly nebo Michelle Rodriguez. Hudbu složil Junkie XL, žák mistra Hanse Zimmera. Na scénáři se podílel i sám James Cameron. Alita: Bojový anděl vstoupí do kin 14. února 2019.

Nečekavé překvapení? Liam Neeson a Mrazivá pomsta

Jsou filmy, které čekáte dlouho dopředu, a pak jsou takové, které vstoupí do kin, a málem si toho ani nevšimnete. Mezi ty druhé patří určitě i Mrazivá pomsta (Cold pursuit), kde se v hlavní roli objeví oblíbený Liam Neeson, kterého všichni znáte z filmů  Rob Roy, Batman začíná, 96 hodin nebo NON-STOP. Tentokrát ale zahraje obyčejného řidiče pluhu, který odklízí sníh kolem svého městečka v kanadské části Rocky Mountains. Nels Coxman žije klidný život, který naruší smrt jeho syna. Ten zemřel za zvláštních okolností, a Nels začne pátrat na vlastní pěst. Jeho konání se brzy změní v pomstu, když zjistí, že ve smrti jeho syna má prsty drogový boss, přezdívaný Viking. Gauneři mizí jeden po druhém, jak je Nels stále efektivnější v jejich likvidaci. Navenek ovšem působí jako milý pán, a je dokonce zvolen Občanem roku. Mrazivá pomsta je komediálně laděná akce, kterou zrežíroval norský režisér Hans Peter Moland. Zajímavostí je fakt, že Moland točí tento film podruhé – černá komedie vznikla už v roce 2014 v čistě norské produkci, kde hrál hlavní roli Stellan Skarsgard. Mrazivá pomsta má v našich kinech premiéru 21. února 2019.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Trailer na Avengers: Endgame okamžitě překonal rekord v počtu shlédnutí! Prozradíme vám, co je klíčem k porážce titána Thanose!

Tragédie jaderné ponorky Kursk. Co se stalo příčinou smutné události v Barentsově moři, při které zemřelo 118 členů posádky?