Nejbizarnější videohry paří Japonci

Pařani jsou už sami o sobě divná partička lidí. A když je ještě vyspecifikujete jen na Japonce, tak z toho vyleze tenhle herní bizár!

Japonci paří hry

Jestli má někdo velkou zásluhu na rozvoji elektroniky, tak jsou to Japončíci. Jsou to od přírody týpci, co umí máknout, a tak není divu, že si po práci chtěj trochu vypláchnout mozky u počítačovejch her. Jedou v tom už několik desítek let a některý jejich herní kousky jsou až úchylný. Doktor Chocholoušek by si na nich v pohodě udělal docenturu. No posuďte sami…

Hatoful Boyfriend

Máte v oblibě nejrůznější simulátory reálnýho života? Pak tenhle kousek povýší vaši herní extázi na nedozírnej level. Hatoful Boyfriend je totiž holubí seznamka! Fakt normálně ovládáte maxiptáka (pořád mluvíme o holubovi), kterého zaženete do nějaký školy (nebo spíš ústavu?) a tam máte celou plejádu dalších opeřenců, se kterejma můžete pokecat, zaflirtovat… Hele, bez debat jde o vizuální červenou knihovnu, která se poprvé objevila v herním světě v roce 2012 v PC verzi přeložená do angličtiny. Opravdový fajnšmekři ale nedaj dopustit na japonský pokračování Hatoful Boyfriend Holiday Star, který vyšlo o rok pozdějc.

Mister Mosquito

Další vyvoněná lahůdka. V gamese Mister Mosquito se vžijete do postavy komára. No jasně že obtížnej hmyz a ne chlast, protože to je mojito! Ale žíznivej a dokonce krvelačnej, to jste teda taky. Takže vyhledáváte tu správnou a početnou rodinku, který byste mohl pít krev. Fakt úlet je scéna, když se vyvinutá panička koupe v bazénu nahoře bez, ty její koziska si plavou po hladině a vy máte ideální přistávací plochu. Hra poprvé vyšla v roce 2002 na PS2 a dodnes má tvrdý jádro fanoušků.

School Days

Nemyslete si, když už máte školní léta dávno za sebou, že tahle herní pecka není určena právě vám, borcům v nejlepších letech. Ba právě naopak, jen vy si budete moct pobyt ve „zvláštní“ japonský škole náležitě vychutnat. Výborný je, že hra má dva herní módy, respektive dva styly s odlišným koncem. Na ten pro úzkostný a nesebevědomý ustrašence se rovnou vykašlete a dejte si hard verzi, ve který jsou vaše spolužačky docela jinak přítulný a správně zvrhlý. Není tak nouze nejen o znásilnění, ale třeba i vraždy. Fakt brutus hra, kterou v zemi s tím červeným kruhem namísto slunce pařej už od roku 2005 v PC verzi a od roku 2007 si to dávaj dokonce i mobilně na PSP.

Toilet Kids

Na úplnej závěr jsme si nechali kousek, kterej skousnou jen ty nejdrsnější a nejotrlejší povahy. Už podle názvu Toilet Kids cítíte, že tady něco smrdí. Aby ne, když hra je celá – s odpuštěním – o hovně. V klasický střílečce s rozhodně neklasickouí municí se snažíte postavičky záchodovejch děcek v suchu protáhnout nepřátelským výkalovým útokem. Vizuál herního prostředí je vytvořený jak jinak než z exkrementů. Prostě fekální humor s mizernou grafikou poplatnou době (rok 1992), ve který vznikla.

Autor: Zvonimír Bláha

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejúspěšnější herní vývojáři současnosti. Seznamte se!

Křemíkovej bastard, kterej vám ničí život!