Velká světová NEJ! Kozy, žrádlo a úlovky…

Existuje – a pro nás dost nepochopitelně – jistá sorta lidí, co mají rádi miniatury. Všichni ostatní pak zbystřej, když se mluví o něčem velkým nebo dokonce největším. Pár takovejch maxi kousků tady pro vás máme.

Norma Stiz má největší prsa na světě

Největší koziska na světě

Kozy jako vozy. No spíš vagony, pořádný cisterny. Takovýma se může pyšnit rodačka z americké Atlanty Norma Stitz, vlastním jménem Annie Hawkins -Turner. Na její hrudi visí (případně se houpe) dvakrát 12,7 kila! Prostě přes pětadvacet kilo živý váhy tahá tahle přes 120 kilogramů vážící černoška denně s sebou. A všechno je to čistá příroda! Od roku 1999 je se svýma svěřenkyněma zapsaná v Guinessově knize rekordů s prsama velikosti 72ZZZ.

Největší porce smaženejch kuřecích kousků

Známej řetězec rychlýho občerstvení Kentucky Fried Chicken nabízí svým zákazníkům kuře obalený v křupavý krustě vytvořený z 11 druhů speciálního koření už takřka 85 let. Když v roce 2000 slavilo toto „kurča“ svojí sedmdesátku, tak provozovna v Louisville připravila rekordní kýbl smaženejch kuřecích kousků o váze 1130 kilogramů. Ročně se v KFC na celém světě prodá 914 miliónů kousků kuřat, kolik jich bylo v tomhle giga kyblíku, se však spočítat nestihlo.

Největší čokoláda na světě

Nejen děcka a osamělý ženský se cpou čokoládou. Občas na ní dostaneme zálusk i my páni tvorstva. A to je pak nejlepší si uloupnout co největší kus. Bezvadně by to šlo třeba z největší tabulky čokolády, která kdy byla na světě vyrobená.  Deset cenťáků silná deska vážila přes 4400 kilo a měla rozměry 5,6 krát 2,7 metru. A nedohadujte se, prozradíme vám, že to byla kvalitní hořká čokoláda.

Největší krab na světě

Je tu Crabzilla! Spider Crab neboli Velekrab japonský je největší členovec na Zemi. Předpokládá se, že u největších jedinců, který se klidně dožijou i víc jak 100 let, můžou chapadla narůst až do délky 12 metrů. Blbý je, že tyhle příšery žijou i ve víc jak 300 metrový hloubce, takže je jen tak nikdo neuloví. Tenhle mazlík je všežravec, dá si klidně rostlinu, živého tvora a občas nepohrdne ani nějakou tou mršinou.

Největší zlatá rybka

To už je jednodušší chytit zlatou rybku. Sice vám asi nesplní tři přání (tak ale zkusit to můžete), ale aspoń se budete moct chlubit parádním úlovkem. Největší šanci na něj mají zase ti Japončíci, protože jde o speciálně vyšlechtěného kapra koi. Malý kousky chovaj doma u baráku v jezírkách, aby s nima nadělali parádu, ale ve volný přírodě se dají chytit i mackové o váze přes 13 a půl kila. To je pro představu váha, kterou může mít třeba tříletý děcko.

Tak co tomu říkáte? Minimálně zlatá rybka by se před svátky hodila ne?

Autor: Zvonimír Bláha

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Když je kam plácnout aneb modelky XXL. Kochejte se!

Proč máš tmavšího banána než tělo? My to víme.