Hitparáda vánočních úrazů. Z některých dost mrazí!

Zaseknutá kost v krku? Hořící stromeček? To je slabá kávička proti tomu, co se všechno o Vánocích a na Silvestra může stát. Sestavili jsme pro vás malou hitparádu úrazů. Uff, to je něco.

Ano, Vánoce – noční můra pro naše peněženky, duševní pohodu i zdraví. Stát se může všechno. A taky se to děje. Tady je hitparáda toho nejkurioznějšího, co jsme objevili.

Úklidové držkopády

Hitparáda úrazů začíná už předvánočním úklidem. Zranění při úklidu jsou, podle údajů pojišťovny UNIQA, po zraněních z rekreačního sportu, druhé nejfrekventovanější mezi událostmi tohoto druhu ve volném čase.

Ženské úrazy

Zatímco u nás chlapů jsou na prvním místě celoročně jednoznačně pády ze štaflí, naše ženské protějšky si nejčastěji lámou zápěstí při pádu v důsledku vehementního mytí oken. Tradiční předvánoční popáleniny při pečení cukroví snad ani není nutné zmiňovat.

Skřípnutá víčka i vylámané zuby. Britové vedou!

Deník Telegraph shromáždil nejkurióznější vánoční úrazy, které se staly ve Velké Británii.

1. místoOko za zip! Víte, že třetím nejčastějším úrazem Britů jsou oční víčka skřípnutá do zipu svetru? Člověk by si řekl, jak se tohle může stát. Je to ale dost banální. Stačí nešťastník, který najde tenhle typ „měkouše“ pod stromečkem a po první důkladné dávce zklamání se snaží drahé polovičce alespoň sehrát divadýlko na téma: tenhle dárek se ti drahá opravdu povedl.  A jak si ho rychle chce vyzkoušet, aby už to měl za sebou a mohl se jít opít, stane se malér.

2. místoPozor větev! V těsném závěsu se potom drží další zranění očí. Nejčastěji jde o zapíchnuté větve vánočního stromku do oka. K tomu stačí vášnivý lovič dárků, tím jsou převážně děti, ale ani dospělí nejsou výjimkou. Mimochodem doktoři „loví“ z očí o Vánocích kdeco třeba  třpytky z vánočních ozdob nebo kamínky ze sněhových koulí uplácaných ze špinavého sněhu.

3. místoNa špunt se neciví! Ten se vysřteluje…Člověk by si myslel, že je to omletý vtip, ale není. Špunt ze šampáňa v oku je pro britské doktory (ale i ty české) už evergreenem každoročních vánočních oslav. Černý britský humor evidentně vede i v tomhle zvláštním žebříčku.

Další kuriozity z celého světa

4. místoVyhni se šroubováku obloukem! Zaujala nás také poměrně vysoká čísla poukazující na úrazy s pomocí šroubováku. Cože? Šroubovák o Vánocích? Vysvětlení je na snadě. Stačilo by, kdyby chlapi nepoužívali ve snaze rozalit rychle dárek šroubovák nebo cokoli je po ruce, ale třeba nůžky. I když možná by pak vzrostlo číslo úrazů očí – čemuž už teď docela reálně věříme.

5. místo – Bacha na co šlápneš! I tak by se dal nazvat další druh zranění, se kterým se pohotovost u nás i ve světě o vánocích potýká. A zase by stačilo, abychom tolik nechlastali a koukali se, na co u stromečku šlapeme. Tyhle úrazy totiž vznikají v důsledku našlápnutí nových dárků různého typu.

6. místo – Nežer všechno! Myslet si, že vánoční dekorace je k jídlu, to snad může jen totálně zkouřenej mačo. A ba ne! Zubaři tvrdí, že je to poměrně běžná záležitost! Tak chlapi, už to nepijte. Ani ředěný!

7. místo – Vynech avokádo. Možná to zní jako nesmysl, ale v Americe jde o jeden z nejčastějších důvodů, proč se lidé ocitají o Vánocích u lékaře. Úrazy přitom vznikají při neohrabaném vyndavání avokádového jádra. Rada: Dejte si raději banán. Tam snad nic nehrozí.

8. místo – Spi se zavřenýma očima! A zase jedny oči. Kromě předchozího případu je tu ještě vysoušení očí. Amerika je v tomhle expert. Nebo přesněji všichni opilci, co usnou s otevřenýma očima. A že jich je! To byste jen zírali.

Co říct závěrem? Určitě si umíme představit lepší trávení svátků než hospitalizací ve špitále. S výjimkou případů, kdy se o vás postará mladá sexy sestřička. Pravděpodobnost, že tahle dostane zrovna směnu, je ale tak mizivá, že to za ten risk se životem určitě nestojí. A co vy, znáte nějaké kuriozní úrazy, které se staly vašim známým nebo dokonce vám? Pojďte se nám pochlubit.:)) Není lepší lék, než se jim společně zasmát. 🙂

Autor: Dell

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Hitparáda teroristických trapasů

Hitparáda 10 největších prdů v televizním vysílání