Filmové novinky: Inhumans! Nový seriál studia Marvel míří do kina IMAX.

Pro všechny příznivce studia Marvel je tu skvělá zpráva. Na scénu přichází nový seriál Inhumans. Komiksový námět je zfilmován neobvyklým způsobem: první dvě epizody jsou natočeny speciálními kamerami ve formátu IMAX. V České republice budeme mít jedinečnou možnost shlédnout první dva díly seriálu 2. a 3. září 2017, a to pouze v pražském kině IMAX.

Kamery ALEX IMAX 65 mm jsou revoluční 2D digitální kamery nové generace, vyvinuté pro použití předními filmaři, pracujícími s formátem IMAX. Pokud vás zajímá nový seriál Inhumans, natočený ve spolupráci Marvelu se stanicí ABC, nenechte si oba první díly ujít a rezervujte si vstupenky co nejdřív.

Kdo jsou Inhumans?

V komiksové předloze jsou Inhumans uměle vylepšenou verzí homo sapiens, tedy lidí. Před tisícemi let ji vytvořili mimozemšťané rasy Kree, kteří chtěli Inhumans využít jako podporu pro válku se Skrully. Z neznámých důvodů k tomu ale nedošlo a Inhumans zůstali napospas osudu. Vytvořili vlastní společnost, která přesídlila ze Země na Měsíc, kde tento malý národ žije v přísném kastovním systému. S pomocí plánované sňatkové politiky se jim podařilo vyšlechtit lidský genom k dokonalosti. Každý příslušník rasy Inhumans je fyzicky zdatnější než obyčejný člověk, podobně jako Kapitán Amerika. Během dospívání byla většina z nich vystavena mutagennímu záření v Terrigenských mlhách, následkem čehož se u nich projevují nadpřirozené schopnosti, které se dají přirovnat ke schopnostem X-Menů.

Všechno zfilmujeme!

Doba přeje komiksovým námětům, a tak jsme se dočkali dalšího přírůstku do stále rostoucího vesmíru studia Marvel. Kromě „velkých“ filmových hrdinů Marvel točí i seriály, odehrávající se ve stejném světě. Televizní stanice ABC uvedla jako první seriál Agenti S.H.I.E.L.D.u, kteří se dočkali zatím čtyř řad. Následovala odbočka Kapitána Ameriky, Agent Carter, která dostala stopku po druhé řadě. Stanice Netflix se mezitím pustila do seriálů Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist a Luke Cage. Všichni se potom setkávají dohromady jako Defenders, „pouliční“ tým hrdinů, který si odbude premiéru ještě letos v srpnu. Stejně jako noví Inhumans.

Hlavně nic neříkej…

Hlavou královské rodiny a vůdcem Inhumans je Black Bolt, který se narodil ještě na Zemi na ostrově Attilan v Atlantickém Oceánu. Během dospívání byl 19 let držen v izolaci, kde se učil ovládat své síly. Jeho hlas je tak silný, že jím dokáže trhat i skály. Řečové centrum mozku Black Bolta obsahuje organické mechanismy, schopné generovat neznámý typ částic, které komunikují s okolními elektrony. Dostavuje se tak účinek kvazi-sonického výkřiku, kdy má šepot nebo mluvené slovo za následek rázovou vlnu a při maximální síle se rovná výbuchu jaderné zbraně.

Jeho manželkou je Medusalith Amaquelin, v seriálu pouze Medusa, která tlumočí jeho vůli svému lidu, protože Black Bolt není schopen mluvit bez zničujících následků. Dalšími postavami jsou Black Boltův mladší bratr Maximus, bratranec Triton, který umí žít pod vodou, nebo bratranec Karmak, který je královským poradcem. Sestra Medusy Crystal prozměnu ovládá elementy. Prostě trable jedné „vylepšené“ královské rodinky.

Jak si seriál povede zjistíme už brzy. Natočeno bylo prvních osm epizod, a pokud se seriálu zadaří, další budou následovat.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmové novinky: ponurá fantasy Temná věž, Steven Spielberg a jeho Ready Player One a nový trailer na třetího Thora

Nejvíc badass: 20 největších filmových tvrďáků – 1. díl