Dobíjení smartphonu? Stačí pět minut času!

Nabíjení telefonu za 5 minut? Průlomová baterie dobije váš smartphone desetkrát rychleji než současné technologie! Máte radost?

Je úplně jedno, jestli máte nový iPhone, Samsung Galaxy s6 nebo Sony Xperii Z5. Výdrž baterie je vzhledem k používaným funkcím a zužování konstrukcí na úkor baterie nedostatečná nebo přímo katastrofální. Kdo by to neznal?

Od pondělí do neděle

„Proto jsem nechtěl žádný dotykový telefon. Bohužel, firma mi ho přidělila a já teď po většinu dne řeším, kde a jak si nabít mobil, aby se mi klienti dovolali. To nikdo nemůže přijít na to, jak tohle mínus vyřešit?“ stěžuje si Karel, který by prý nejradši svůj smartphone rozdupal někde na Národní třídě. A není sám.

Pokud vás situace okolo nabíjení sejří stejně jako ostatní, možná se vám bude líbit nápad čínského gigantu Huawei, který pomalu ale jistě ukrojuje z koláče popularity i českých uživatelů svůj kus.

Čína, Čína jede!

Společnost se jednak vytasila s krasavcem Huawei Mate 8, který je jako první z čínské produkce osazen čipem Kirin 950 se 14nm výrobním procesem a vyniká extrémní výdrží baterie, ale taky s novou technologií nabíjení, která by mohla život každého, kdo zoufá nad výdrží svého mobilu, aspoň trochu zpříjemnit.

Vyndej, nabij, nandej

Nový typ baterie již po pouhých pěti minutách nabije smartphone na 48 % celkové kapacity. Firma tak tvrdí, že nový design elektrod a její lithium-iontové baterie mohou být nabíjeny až desetkrát rychleji než baterie současné.

„Společnost Huawei je přesvědčena, že tento průlom v rychlém nabíjení baterií povede k nové revoluci v elektronických zařízeních, zejména pokud jde o mobilní telefony, elektrická vozidel, přenosná zařízení a mobilní napájecí zdroje,“ nadšeně uvedla firma ve svém prohlášení a v co nejbližší době plánuje masovou výrobu.

Honem k zákazníkovi

Baterie aktuálně prošla několika testovacími koly kvůli kontrole kvality a má se za to, že brzy všichni budeme moci nabíjet své telefony na plný výkon během chvilky, třeba než si člověk vypije kafe. Malý krok pro člověka, velký pro lidstvo? No, každá mince má dvě strany.

„Jako dobrý. Každý pokus se počítá, ale kdyby se výrobci radši zaměřili spíš za superdlouhou výdrž baterie, tak by to bylo o něčem jiném. Ultra rychlé nabíjení pro mnoho lidí nic neřeší,“ ihned kontrují někteří chatující. Na druhou stranu, nemusí chxát, hlavně když kape. Mrkněte na video, třeba vás doopravdy potěší.

A jak se nápad líbí vám?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak vymáčknout maximum z baterie

Dárky za 5 minut 12. Naše prima tipy pro pány!