Chlapi to mají zase jednou lepší! Slyšeli jste o “růžové dani”?

Super! Máme zase o důvod víc, proč mít radost, že se nám něco houpe mezi nohama. Co je to tentokrát? Růžová daň. My ji totiž neplatíme!

Ohledně takzvané “pink tax” – růžové dani se v poslední době rozhořel spor, do kterého se zapojily (jak jinak) hlavně feministky. Růžová daň spočívá v tom, že všechny šminky, kosmetika, holení a vůbec ty zbytečnosti, co se kupují v drogerii, jsou pro ženy mnohem dražší. Jako by nebylo dost neustálých stížností, že ženy vydělávají méně peněz. Teď ještě tohle.

Co všechno máme levnější?

Ženy platí více hlavně za oblečení, čistírny a předměty osobní hygieny. Tam jsou rozdíly nejvýraznější a tyhle produkty také využíváme denně (čest výjimkám, které chodí neoblečené). Ale prováděla se i srovnání na dalších, ne tak očividných věcech – třeba helmy na kolo, které byly tmavé s obrázkem žraloka (super!) byly výrazně levnější než růžové s jednorožcem. A totéž platí i pro další sportovní potřeby a dětské hračky.

Hlasy z řad žen se rozhodly s růžovou daní bojovat po svém a radí kupovat pánské produkty. Na oblečení  zatím naštěstí nedošlo, ale co se týče žiletek a pěn na holení, šamponů nebo deodorantů, tam v kvalitě produktů velké rozdíly nejsou, ale na cenovkách ano. Nevěříte?

Co za tím vězí?

Víte, proč tomu tak je? Odpověď je vcelku jednoduchá a souvisí s tím, jak odlišně nakupujeme. Ženy nemají problém si za kvalitní produkty (nebo takové, které se kvalitně tváří) připlatit, zatímco my chceme věci levné a jednoduché. Proto si taky kupujeme šampony a sprcháče 3v1, jejichž používání šetří čas i peníze. Ale v dámském světě to takový standard není, takže s tím výrobci samozřejmě počítají a nabízejí větší sortiment produktů a za vyšší ceny. Chytré, že?

A to není vše

V souvislosti s těmihle zjištěními přišla samozřejmě řada i na řemeslníky. Když rozumíte opravě auta nebo odpadů v domácnosti, tak vás jako chlapa řemeslník nenatáhne. Když vůbec nevíte, která bije, tak si asi trošku připlatíte. Ale ženský, ty platěj prostě vždycky nejvíc. Nespravedlnost? Určitě. Ale jestli nechcete potrápit rodinný rozpočet, tak tyhle věci radši vyřizujte sám. Nebo aspoň společně. Vyplatí se to.

Jaké jsou vaše zkušenosti s různými cenami produktů pro pány a dámy? Všímáte si toho? Nebo se jen zlomyslně smějete? Napište nám do komentářů.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Na hledání pokladů se dá vydělat dokonce i když žádný poklad neexistuje

Čtyři fakt bizarní daně minulosti. Budete se divit!