5 módních tipů na jaro 2016. Letos kraluje safari, military i sport!

Jaro se nezadržitelně blíží. Co v jeho průběhu unosíte? Tyhle super módní trendy 2016 si zamilujete pro praktičnost a ležérnost!

Podle dlouhodobé předpovědi se průměrné denní teploty v únoru očekávají kolem nuly až mínus dvou stupňů, ve druhé polovině měsíce i nad nulou. Meteorologové hádají, že by mohlo být až 10 °C. Už to cítíte ve vzduchu? No jasně, i když je zatím zima, odteď to snad bude už jen čím dál lepší. Tak pojď, jaro…

Módní návrháři i letos mají jasné vize, co se tohoto ročního období týče. Nechali se inspirovat například letectvím, armádou, začátkem 20. století či safari prvky. V kurzu jsou i sportovní prvky kontrastně nošené k oblekům. Jdou vám módní vizionáři na ruku? Který z těchto pěti klíčových trendů bude vaším poznávacím znamením?

1. Kosmopolitní vize v krycích barvách

Zemité barvy, košile, šátky, pouštní a polní bundy, khaki šortky, velké kapsy, trika s krátkými rukávy a dvěma kapsami na hrudníku určené čistě pro městkou expedici. Jistě, tenhle styl není úplně pro širokou masu, ale o té ani není řeč. Safari styl je pro osobnosti plné odhodlání. Patříte mezi ně?

Tak to už se v nejbližším obchodě poohlížejte po super úlovcích, ve kterých ani na Václaváku neuděláte ostudu. A když už tam budete, doplňte svůj šatník i o jeden zvláštní kousek.

Takhle nejen do ZOO. Foto: Pinterest

2. Kubánská košile pro dobrou náladu

Tenhle nadčasový trend unosíte v horké Africe i v pražských ulicích. Řeč je o kubánské košili s otevřeným límcem, která by neměla chybět nikomu, kdo nosí trenky. Pro začátek se nebojte neutrálních vzorů i barev, ovšem s přicházejícím létem se nemusíte bát vytáhnout i nějaký ten odvážnější vzor nebo divočejší odstín oblíbené barvy. Ke kubánské košili obecně volte volnější, pohodlné kalhoty.

Tak mi to teda rozbal! Foto: Pinterest

3. Sportovní prvky jako znak módní vyspělosti

Sportovní oblečení jako součást každodenního života – navíc respektované společností? Co víc si přát…? Pokud milujete značkové mikiny, tepláky, soupravy a další prvky, které se obyčejně nosí jen ve volném čase, máme pro vás dobrou zprávu. Styl, kterému se říká athleisure se stal horkou vlnou pro jaro a léto 2016. A co víc, jsou povoleny naprosté kontrasty, co se týče bot.

K obleku si normálně můžete obout tenisky, a k teplákové soupravě klidně zase společenské mokasíny. Zní to jako úlet, ale při troše šikovnosti to ve výsledku působí celkem dobře. Máte odvahu?

Pro tuhle módu nemusíte být sportovními nadšenci. Foto: Pinterest

4. Armádní vlna

Není rok, do kterého by se nevešlo něco z armády. 2016 není výjimkou. Odstíny zelené si opět vzali do svých rukou přední světoví návrháři, a propojili je s typickými znaky z armádního světa.

Tak taky buďte aspoň trochu military a zaexperimentujte s košilemi, kalhotami i svetry s charakteristickými velkými kapsami, které se skvěle kombinují s klasickými džínsy. Prostě cool verze vesnického i městského hocha. A je tu ještě jedna věc, pro kterou byste se speciálně letos na jaře měli nadchnout.

Military styl opět v kurzu. Foto: Pinterest

Military styl opět v kurzu. Foto: Pinterest

5. Nápadité vrstvení

I když s odcházejícím lednem a únorem teploty půjdou nahoru, vrstvení oblečení by se nemělo vytrácet. Módní vizionáři velí oblékat si bundu na sako, používat vesty, košile, trička – to vše poskládané na sobě jako mozaika. Lehčí materiály, vhodná kombinace barev, kontrasty. Pokud si s tímhle letošním trendem nevíte rady, navštivte stylistu, nebo požádejte někoho ze svého okolí, aby vám s výběrem oblečení pro vrstvení poradil. Ale ať tomu ta osoba rozumí, jasné?

Jeden kousek přes druhý. Tak to letos má být. Foto: Pinterest

Jeden kousek přes druhý. Tak to letos má být. Foto: Pinterest

Tak co, už máte favorita?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Přísní hipsteři, kteří to už přehnali. Zvláštní móda!

Nový trend: vězdy nosí značkové bágly! Budete je následovat?