Nejbrutálnější sportovní rvačky – kdy si profíci uřízli ostudu

Sport by měl být oduševnělým rozvojem těla i mysli, jak se občas říkává. Ale co když sportovcům rupnou nervy? Tady těm se to evidentně stalo!

Bojovník Jake Gyllenhaal

Basketbalisti utržení ze řetězu

V listopadu roku 2004 se odehrála památná a skutečně ostudná záležitost při zápase NBA, dodnes známá jako největší rvačka v historii amerického basketbalu.

A co se vlastně stalo? Chyběla zhruba minuta do konce zápasu mezi Indianou Pacers a Detroitem Pistons, tou dobou špičkovými kluby a velkými rivaly. Vyhecovaný průběh utkání vedl ke zbytečnému faulu, který pár horkých hlav nenechalo jen tak. Konkrétně se jedná o Bena Wallace z Detroitu a Rona Artesta z Indiany, známé prudiče, mezi kterými se na hřišti rozpoutala solidní šarvátka. Když si pak Artest jako projev nesouhlasu s rozhodnutím rozhodčích lehl na stůl časoměřiče, neurvalý divák mu hodil pití na hlavu. A začalo peklo – Artest se společně s dalšími hráči Indiany vřítil mezi naštvané diváky a rvačka byla na světě. Dovedete si představit, že by se na vás hnal rozzuřený dvoumetrový svalovec? Nic příjemného. Fanoušci Detroitu vyprovodili hráče Indiany sprškou nápojů, židlí a vůbec všeho, co bylo po ruce. Podívejte se na záznam.

NBA byla nekompromisní a hráčům napařila mnohazápasový distanc a velké pokuty. Kvůli rvačce s fanoušky šlo pár hráčů Indiany dokonce před soud a odešli s roční podmínkou a desítkami hodin veřejných prací. Prostě vyhrocený zápas, jak se patří!

Za zmínku stojí, že Artest později svého činu (a potažmo celé své povahy) dost litoval a nechal si dokonce změnit jméno na Metta World Peace. Necháme na vašem posouzení, zdali to svědčí o jeho zdravém duševním stavu, či nikoli…

Drsní ledoví hoši

Hokejových rvaček je samozřejmě velká spousta a k tomuhle sportu tak nějak patří. Vybrat proto jen jednu je dost obtížné. Ale podívejme se shodou okolností opět do roku 2004, kde si celky Philadelphia Flyers a Ottawy Senators nenechaly nic líbit.

Běžně se v NHL odehraje jedna bitka a je na chvíli klid. Tady se však odehrálo celkem pět různých potyček, dokonce včetně jedné gólmanské! O krev taky nebylo nouze a celkový počet 419 udělených trestných minut hovoří jasně. Navíc dva z nejlepších bitkařů té doby, Donald Brashear a Rob Ray, se předvedli ve vrcholné formě. Co víc by šlo od hokejové rvačky čekat?

Mládež roste pro kriminál

A jako třešničku na dortu máme jednu bizarní fotbalovou záležitost. V nižší paraguayské soutěži bylo při jednom zápase vyloučeno celkem 36 fotbalistů! No, to je pravda jen částečně – červenou kartu viděli pouze dva a následně se strhla obrovská mela, do které se zapojili nejen všichni hráči na hřišti, ale i z laviček. Rozhodčí museli před rozvášněnými plejery prchnout do kabin a zápas nechat ukončit. Částečně zpětně tak bylo červenou stopkou oceněno 36 hráčů, což je skutečně slušný výkon:

Pamatujete si na nějaké sportovní rvačky vy? Která se vám zapsala do paměti? Napište nám do komentářů.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Potřebuješ zhubnout? 7 nejtlustších televizních povalečů tě zaručeně namotivuje ke sportu!

Rok 2016 ve sportu. Na co se můžeme těšit?