Potřebuješ zhubnout? 7 nejtlustších televizních povalečů tě zaručeně namotivuje ke sportu!

Po Vánocích už se dávno zasněžilo, a kdyby někoho za ty dva měsíce stále nedostala do kondice novoroční předsevzetí nebo třeba hory, nabízíme přehled těch nejtlustších televizních povalečů vůbec. Sedm filmových a seriálových postav poněkud přebralo, a rozhodně by vás mělo motivovat k nějakému pohybu, abyste neskončili stejně, protože sedm je šťastné číslo.

1. Fat Bastard

Komu by nebyla známá pokračování akční komedie Austin Powers, právě se seznamujete s největším z poskoků hlavního padoucha, dr. Evila. O jeho velikášství, když už ne od oka, svědčí tunová hmotnost a obrovská síla, kterou disponují jeho obtloustlé skotské ruce a prsty, které musí být snad každou chvíli v zákulisí zamaštěné od klobásy. Přežírá se, protože je nešťastný, a je nešťastný, protože se přežírá. V začarovaném kruhu tak jeho v kiltu odhalené nožky neustále tloustnou a je pouze otázka času, než pod jeho váhou nadobro selžou. Zatím se mu ale podařilo dostat se až k sumo zápasům.

Dotáhl to až k sumo

Dotáhl to až k sumo

2. Jabba Hutt

Syn zločineckého bosse klanu Huttů, který se usídlil na planetě Tatooinu, jakéžto souvislosti budou známé jenom fanouškům Star Wars, takže vlastně všem. Scéna s princeznou Leiou, která upadla v nevoli tohoto obtloustlého bastarda, hýřila popularitou a Carrie Fisher ve zlatých bikinách se tak stále idolem své doby. Za jejím úspěchem však na druhé straně řetězu ležel právě tenhle kus špeku, který je však nedílnou a neustále se oblizující součástí hvězdné ságy. Pošmákl si dokonce i na Hanu Solovi, kterého pro Jabbu lapil námezdní lovec Boba Fett.

Jabba jednoznačně vždy vévodí záběru. I když..

Jabba jednoznačně vždy vévodí záběru. I když..

3. Sherman Klump/Zamilovaný profesor

Dobrák od kosti, jehož kosti jsou však asi příliš silné, jelikož mu na váze taky střelí pěknou sumu. Sice je možná hodný, ochotný, roztomilý a romantický, ale na druhé straně neohrabaný, obézní a neustále si něco cpoucí do pusy. V lednici má figurku čuníka, která na něj varovně bliká a chrochtá, ale jinak nemá žádný velký účinek. Ten si profesor najde až ve svém objeveném elixíru dočasného hubnutí, které ovšem stvoří neřízené alter-ego hrané Eddiem Murphym.

Pořád hlad? Mmm, mmm.

Pořád hlad? Mmm, mmm.

4. Hugo Reyes

Spíše známý pod přezdívkou Hurley, nicméně stále se jedná o jméno jeho postavy ze seriálu Ztraceni. Odsud si ho určitě každý pamatuje jako rozměrného tlouštíka, anebo také jako výherce loterie a postavu z blázince. To je ale špatné pořadí. Hurley začal s přejídáním poté, co je s matkou opustil otec. O svoji váhu se začal bát potom, co alespoň podle něho právě tou zabil dva lidi. Tak skončil v blázinci, kde získal od kolegy blázna osudovou číselnou kombinaci, se kterou vyhrál v loterii. Kombinace a výhra jsou ovšem prokleté a on se rozhodne cestovat za oceán pro vysvětlení, ale letadlo spadne, z čehož se také obviňuje. Zbytek znáte. S člověkem trpícím na přejídání na opuštěném ostrově skončit nechcete.

I když na ostrově se omezil

I když na ostrově se omezil

5. Homer a Simpsonovi

Městečko Springfield je plné obtloustlých lidí, za což je možná zodpovědný fakt, že v něm frčí Burgery Šáši Krustyho, anebo prostě to, že seriál je parodií na Ameriku. Obézní je zde šerif Wiggum, jeho syn Ralfík, opilec Barney… no zkrátka většina postav má alespoň drobný pupík, a všemu svoji leností a nenažraností vévodí Homer Simpson, zábavný žlutý plešoun v bílém triku a modrých kalhotách. Ten, co nemá pod čepicí, ale v pobřišnici.

 

Všechno, co má Homer rád

Všechno, co má Homer rád

6. Eric Theodore Cartman

Tenhle devítiletý tuček je taky pěkná legenda. Mimo svoji tloušťku ho proslavila hlavně sprostota, kterou nešetří v seriálu Southpark. Se svými přáteli Kylem, Stanem a Kennym čelí mnohým dobrodružstvím v tomto malém, americkém městečku, a jejich ústředím bývá právě buď sprostý jazyk, „zabili Kmenného“ nebo Cartmanova obezita. Jo a taky to, že Kyle je žid, což nezapomene Cartman zmínit ve chvíli, kdy se útočí na jeho špeky. Hádá se rád, a rád také jí.

Spokojený Cartman

Spokojený Cartman

7. Peter Griffin

Poslední v našem žebříčku je Peter Griffin, který nemalou náhodou opět patří k americkému obyvatelstvu. Jedná se v podstatě o obdobu Simpsonových, kde Peter je hlava rodiny, je obézní, takřka dementní a ještě k tomu pracuje přímo v pivovaru. Obézní je ovšem na rozdíl od Simpsonů i jeho syn Chris. Tím by snad Griffinovi i mohli trumfovat městečko žluťásků, protože jsou ale Simpsonovi mnohem starší a motivují i demotivují obyvatele Ameriky i nás déle, patří Griffinovi právě sem, a tím uzavírají náš žebříček.

Otec a syn - ta podoba

Otec a syn – ta podoba

Tak alou ven, pokud jste tedy už motivovaní. Nebo byste přidali nějaký další anti-idol?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak se regenerují sportovci? Neuvěříte!

Rok 2016 ve sportu. Na co se můžeme těšit?