Budík, který umí víc než jen budit

Současná technika dokáže divy. Hodinky s vodotryskem zatím teda ještě nemáme, ale luxusní budík, který vás nejen vzbudí, ale i uvaří voňavé kafe, ten už na světě je.

Mnoho lidí říká, jak je příjemné, když vás probudí vůně čerstvě uvařené kávy. Stejně to asi měl hozené i britský průmyslový designér Joshua Renouf. Jinak by ho přece nenapadlo sestrojit budík, co umí i kafe uvařit.

Crrrrr, kafe je hotový!

Takže zapomeňte na drnčící „mlátičky“ postavený na talíři, určitě out jsou taky ruský digitálky, který z obýváku do ložnice slyšíte nejen vy, ale ještě půlka paneláku. Teď frčí The Barisieur. Tak totiž designér svůj revoluční budík pojmenoval. Jde o název velice trefný, vždyť tenhle budík takovým baristou (připravovačem kávy) opravdu je.

Těžko říct, jestli jde víc o budík nebo o vařič. Zvukový doprovod zajišťují kuličky z nerezové oceli, které ve vroucí vodě „poskakují“ a cinkají o skleněnou nádobu. Při večerním nastavování budíku nesmíte zapomenout, že volíte čas, kdy se zapne vařič. Než se voda uvede do varu a rozezní se tak budík, je nutné připočítat zhruba 2 – 3 minutky.

Cukr a mléko je už na vás

Tahle designová i funkční vychytávka jistě zpříjemní nejen vaše všední ráno, ale také na ni dostanete nějakou tu kočičku, která u vás zůstala přes noc. K mání je na oficiálních stránkách Joshui Renoufa a připravte si na ní 150 – 250 liber (5457 – 9095 Kč). Cena ještě nebyla přesně stanovena.

Jistě jde o kávovar vyšší cenové relace, ale zase k němu máte i budík. A kdo by si po ránu nedal „dobrou brazilskou kávu“, že? Volba s kolika cukříky a jestli bude i mlíčko, ta je už jen a jen na vás.

Autor: Petr Lízal

Foto: Oficiální zdroj

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Supernávod, jak za minutu vyložit auto.

Kohoutková voda, měla by být zdarma?