Billy Bob Thornton: Zlatý glób oslaví třemi kily vepřového!

Hned dvě ocenění si z letošního udílení Zlatých glóbů odnesla televizní minisérie Fargo – z produkce bratří Coenů. Jak vítězství oslavil Billy Bob Thornton, který dostal jednu ze sošek, a s jakými dalšími hvězdami se při natáčení Farga potkal?

Billy Bob Thornton ze seriálu Fargo

Seriál je volně inspirovaný jejich kultovním snímkem z 90. let. Zvítězil v kategorii „Nejlepší minisérie nebo televizní film“ a Billy Bob Thornton získal zlatou sošku jako nejlepší herec v minisérii nebo televizním filmu.

Billy Bob Thornton a vepřové

„Nejsem moc velký pijan, takže sním tři kila vepřového,“ zavtipkoval si Thornton s novináři, když odpovídal na otázku, jak vítězství Zlatého glóbu oslaví. Do paměti českých diváků se tento americký herec, scénárista, režisér a rocker vepsal mimo jiné kasovním trhákem Armageddon nebo rolí amerického prezidenta v romantické komedii Láska nebeská. Málokdo ví, že je držitelem Oscara za nejlepší adaptovaný scénář k filmu Sling Blade. Co se Thorntonova soukromého života týče, má za sebou rovných pět nevydařených manželství! Asi nejvíce se v tomto směru proslavil tříletým svazkem s Angelinou Jolie, o němž kolovaly bulvárem přímo neuvěřitelné historky. Psalo se například, že mají manželé v suterénu vlastní mučírnu a že oba manželé nosí na krku ampule s partnerovou krví.

Martin Freeman alias doktor Watson

Ve snímku Láska nebeská se objevil také další Thorntonův kolega z Farga, anglický herec Martin Freeman. Další role, které ho proslavily, jsou doktor Watson z úspěšného seriálu Sherlock a Bilbo Pytlík z trilogie Hobit. Nabídka na roli ve Farguprý Freemana překvapila. Přiznal, že ho dokonce ani nikdo nevyzkoušel z amerického přízvuku a později se ho doučoval přes Skype. Daleko větší výzvou pro něj ale byly podmínky při samotném natáčení. „Někdy se ani nenatáčelo. Když rtuť teploměru spadla pod minus čtyřicet, nemohli jsme dělat absolutně nic. Pět měsíců v totální zimě, to mě odrovnalo. Paradoxně ale právě ten mráz byl další z věcí, která mě na projektu lákala. Chtěl jsem si vyzkoušet, jak se hraje ve dvou bundách a palčácích. Nakonec to bylo fajn. Trpěl jsem jak zvíře, ale užíval jsem si i to utrpení,“ svěřil se před časem novinářům z Reflexu.

Oliver Platt

Desetidílný seriál se natáčel v kanadské Albertě, která toho času zažívala nejchladnější zimu za posledních dvacet let. Se svými vzpomínkami na rozmary počasí se podělila i další hvězda Farga, Kanaďan Oliver Platt: „V šesté epizodě je scéna, jejíž natáčení bylo pěkně intenzivní. Točili jsme venku v asi dvaceti stupních pod nulou a jeli to znovu a znovu. Co vám mám povídat, matka příroda mi vydatně pomohla ztotožnit se s tím, čím si moje postava procházela. Všechny lokace byly velmi dobře vybrané. Skvěle vyjadřují opuštěnost a osamělost postav.“ Zajímá vás, jak natáčení v krutých mrazech dopadlo a jak se seriál odchýlil od své slavné předlohy? Sledujte seriál Fargo na stanici AMC.

Autor: redakce

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak pojmenovat pytel exkrementů? NEW ELEMENT!

Michael Douglas. Všechno, co jste o něm nevěděli