7 důvodů, proč je fajn být bezdomovcem

Somrák, bezďák, homelesák. Tolik jmen pro jednoho člověka bez domova! Ale bacha, právě jeho netřeba litovat. Má se skvěle. Dokonce víc než my všichni dohromady! Jak to?

Proč je fajn být bezdomovcem

Stát se „bezďákem“ není tak docela marný. Jsou věci, který se mu dají slušně závidět. Tady jsou.

Svoboda

Nemusíte poslouchat nic a nikoho. Je vám konečně jedno, kolik je hodin a jaký je den. Žádný schůzky, úkoly a robotický vykonávání zadaných úkolů. Na mobil se vám nikdo nedovolá, páč už je dávno v zastavárně. Fuck off office a sociální sítě!

Složenky

Nechodí. Nemají kam. A když náhodou jo, jsou k smíchu, ať už je na nich sebevětší částka. Kde není nic, ani smrt nebere…

Táborák

Jen si zkuste rozdělat gril na balkoně! Sousedi si okamžitě začnou stěžovat, že jim smrdí prádlo. Homeless to má jinak. Může si udělat táborák, kde chce, a nikomu to nepřijde divný.

Sousedi

Pravděpodobně nejsou, což je dobře. Přítomnost kohokoli beztak zavání krádežema nebo nemocema. Navíc, na ulici se konečně zbavíte drbů a nápisů na svých dveřích, že tenhle týden na vás vychází úklid chodby. No konečně!

Volný čas

Spousta volnýho času. K čemu se dá využít? Co takhle spánek? Když nemusíte prát, žehlit a uklízet, najednou se najdou chvíle i na důležitější věci – třeba zírání do blba. Nebo na hvězdy a benga, který dělaj, že něco dělaj. (Lepší než kino.)

Syndrom cizího neštěstí

Jeden pohrdá, druhý lituje. Právě ten dává prachy na nataženou ruku. Peníze tak přichází samy. Jen si v práci řekněte, že chcete almužnu na rum a cíga. Pošlou vás do hnědýho tunelu!

Cesta kolem světa

Nocleháren, azylových domů a sociálních bytů jsou mraky. Schválně, jestli je někdo někdy prošel a prozkoumal – všechny. Docela dobrodružství! Dovolená není potřeba, trvá furt a rozhodně si o ni nemusíte dopředu žádat u šéfa. Co víc si přát? Rundu navíc, čéče!

Tak co, brali byste to?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

7 důvodů, proč milujeme telku

7 důvodů, proč bychom nejeli do Ruska