6 věcí, bez kterých v lochu nepřežijete!

Nechceme vás zrovna vidět za katrem, ale znáte to. Náhoda je blbec a do lochu se můžete dostat i třeba za neplacení výživného. Seznam toho, co je ve vězení potřeba, předkládáme pro „strýčka příhodu“.

Svaly

Jestli jste minimálně obžalovaní, okamžitě začněte posilovat. Jestli nechcete ostatním klukům dělat mamku, je nejvyšší čas. Pokud nejste zrovna bratranec Vladimíra Klička, budete svaly dříve nebo později potřebovat. Pokud z nějakého důvodu posilovat nechcete, nebo nemůžete, posilujte aspoň svěrač….dobře víte proč!

Prachy

Peníze vládnou světem a nejinak je tomu i ve vězení. Připravte se na to, že cenová politika v lochu je někde jinde než v normálním životě! Takže peněz není nikdy dost. Zejména pokud nemáte výše zmiňované svaly!

Telefon

Samozřejmě víme, že oficiálně ho vězeň mít nemůže. Ale brzy zjistíte, že pokud chcete v base něco znamenat, telefon je nutnost. A sehnat ho nemusí být zdaleka tak nemožné, jak se může na první pohled zdát.

Cigarety

I pokud jste nekuřák. Cigára jsou neodmyslitelným alternativním platidlem všech kriminálů. Navíc, pokud jste kuřák, jistě víte, že absťák není úplně zábavná kratochvíle.

Káva

Hodně podobný level jako kuřivo. Uvědomte si, že jako vězeň můžete z venku dostat maximálně 2 balíky ročně do max. váhy 5 kg. A co nekoupíte ve vězeňském obchodě, to prostě nemáte. A kafe jde na dračku stejně jako cigarety.

Kontakty

Ne, teď opravdu nemáme na mysli telefonní seznam. Musíte zkrátka vědět, za kým a s čím můžete za katrem jít. A nemyslíme tím jen spoluvězně. Důležité je mít lidi i mezi bachaři a dalším personálem vězení. Bez kontaktů jste tady nic.

Výše uvedené je samozřejmě základním minimem, ale my pořád věříme, že vy se do lapáku nechystáte. No a jestli jo, poznáte brzy sami, co všechno je ve skutečnosti potřeba. Co by se ještě mohlo hodit?

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

5 věcí do kapsy, který vám můžou zachránit kejhák

(Ne)rozbitné mobily pro děravé ruce