5 věcí, které letos musíte mít na hlavě

I když není pravidlem, že na hlavu patří vlasy, letos by se na ni měla usadit aspoň nějaká ta čepice nebo klobouk. Aspoň tak to velí módní vlny. Které styly jsou letos v kurzu? Po čem se v obchodě porozhlédnout, abyste zapadli mezi ostatní, nebo se od nich rovnou odlišili? Vyberte si z pěti variant!

Čepice 2015

Týden módy v Londýně, Miláně, Paříži a New Yorku ukázal, že co se týče jara a léta, nezapomíná se na muže a jejich lebky. A teď je to tu. Jestli chcete být v obraze, při příštím nákupu vycházejte z této horké předlohy o pěti bodech!

1. Kbelíkový klobouk

Nemusíte být rappeři nebo skateboardisti, abyste si mohli dovolit nosit klobouk. I když se zdálo, že tomu, který připomíná kbelík, loni odzvonilo, opak je pravdou. Vstal z mrtvých, když ho světoví návrháři vrátili zpátky do hry. Máte na něj zálusk? Chcete poznat všechny jeho výhody? Beze všeho, jen pozor, s čím ho kombinujete.

Pokud vám sedí na hlavě, myslete na ležérnost. Jednoduché tričko, lehká bunda, džíny a popřípadě kombinace materiálů. A pozor, návrháři velí, že aby se neporušila rafinovanost, je nutné držet se neutrálních barev (konkrétně černá, šedá nebo námořnická modrá) a omezit jakoukoli divokost, ať si vás nepletou s cirkusákem. Vyznáváte radši sportovnější mód? Tak mrkněte do svojí skříně!

Horký favorit sezony.

Horký favorit sezony.

2. Kšiltovka

Paříži se módní gigant Dior postaral tak trochu o šok. Vsadil na kšiltovky, tedy baseballové čepice se vzkazem, že tento typ čepic by se již neměl považovat za čistě neformální záležitost. Dobrá zpráva pro všechny, koho tenhle kousek provází po většinu týdne. Akorát všechno má svoje „ale“. Jestli se chcete nést na módní vlně a prezentovat se v tom nejlepším světle, barvy si nechte jen k vodě. Opět platí, že do města patří jen minimalistický styl a neutrální barvy, které jakoby ladí s přírodou.

Kšiltovka ke košili? A proč ne?

Kšiltovka ke košili? A proč ne?

3. Klobouk se širokým okrajem

Tento typ pánského klobouku se na hudební scéně drží poměrně dlouho. Však je taky maximálně inspirativní. Pro všechny. Mimochodem, oblíbil si ho i herec Johnny Depp. Zkrátka a dobře Londýn, New York i Vídeň. Všude je k vidění a všude vítán, i když zrovna nejste hollywoodská hvězda. A co dalšího nosí individuality?

Klobouk jako výraz mužnosti i uvolněnosti.

Klobouk jako výraz mužnosti i uvolněnosti.

4. Flat cap

Dolce & Gabbana? Taky žádné špásy. Radí, aby si muž současnosti oblíbili i příbuzného výše zmíněné baseballky, tedy tak zvaný flat cap. To je klobouk, co vypadá tak trochu jako pracovní čepice. Dá se nosit k saku, džínám i typicky intelektuální košili. Cítíte tu neomezenou variabilitu? Aspoň jeden, dva kousky by ve vašem šatníku neměly chybět! Stejně jako výraz rebelie…

Nejen slavní si tuhle módu dají líbit!

Nejen slavní si tuhle módu dají líbit!

5. Hipsterka

Pokud máte vyhraněný styl života, nechcete se nechat omezovat módními diktáty, protože máte vlastní pravidla, vyjádřete svůj postoj čepicí v hipster stylu, kterou si zamilovala zejména mladá generace mezi 20 až 30 lety. Je to styl, je to názor, je to volnost. A je úplně jedno, jestli ve dvaceti nebo třiceti stupních ve stínu.

Hipsterka je prostě něco jako osobní obchodní značka. Nedá se jen tak lehce odložit jen proto, že si to druzí žádají. A v podobném duchu se nese i stejnojmenný účes. Dáte přednost jemu, nebo čepici?

Jsem hipster. Kdo je víc?

Jsem hipster. Kdo je víc?

Zdroj: foto Pinterest.com

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pořiďte si brýle, budete vypadat jako fešák

5 horkých vlasových stylů