5 horkých vlasových stylů tohoto roku. Který je ten váš?

Máte krátce před dovolenou? Nechte se trochu vylepšit a proměňte svoje vlasy k nepoznání. S novým cool vzhledem zabodujete v Čechách i zahraničí! A inspirace? Tady je! Z pěti trendů tohoto léta a podzimu si určitě vyberete!

Účesy 2015

Ještě minulý rok to byla docela nuda. Samá geometrie a přísnost. Ale to už je naštěstí pryč. Mnozí návrháři upustili od přísněji střežených střihů, které vévodily loňskému roku a dali přednost uvolněnosti, nenáročnosti a pohodlí. Konečně! Následující měsíce se ponesou v duchu ležérní elegance. Kterému stylu dáte přednost?

1. Cestou necestou a za nosem

K jednomu z doporučovaných účesů patří delší ofina směrovaná dopředu a kratší zástřih po stranách. Jestli vlasy na bocích necháte o trochu delší, věnujte pozornost i jim.

Vlasy by měly dostat přirozený pohyb a působit tak, jako by je právě někdo postříkal šampusem. Aby toho kadeřníci docílili, používají malý trik. Do umytých vlasů nastříkají mořskou sůl ve spreji a vysuší je. Je to možné buď přes kartáč, nebo klasicky přes prsty.

Nevýhodou tohoto typu účesu je jeho mírná nepraktičnost ve velkém vedru. V závislosti na hustotě vlasů a stylu se můžete poměrně rychle zpotit, ale na druhou stranu, do práce je to ideální řešení.

Tak trochu letní hrátky.

Tak trochu letní hrátky.

2. Ani hnout!

Jako další trend druhé poloviny tohoto roku londýnští vlasoví designéři zvolili ultra mokrý a uhlazený vzhled. Základem jsou vlasy sčesané dozadu a maximální lesk.

Vlasy by měly být rozdělené do několika pramenů, k čemuž pomůže hřeben se širokými zuby. A samozřejmě pomáda, lesky a laky. Mimochodem, tenhle účes sedí Davidu Beckhamovi nebo zpěvákům Justinu Timberlakovi či Adamovi Levinovi z Maroon 5. Jestli máte pocit, že je to tak trochu retro, máte pravdu. Staré styly se vrací na scénu!

Těžký, lesklý vzhled je žhavým tipem sezony.

Těžký, lesklý vzhled je žhavým tipem sezony.

3. Bohémský styl pro velikány

Nadčasový a klasicky mužný je i tak zvaný hipster styl, jehož základem je vzdušnost a objem v horní části hlavy. Má prvky mírně rozcuchaného a matného vzhledu. Ale nenechte se mýlit, jeho údržba dá poměrně zabrat. Ostatně, posuďte to sami v tomhle videu.

Hipster v plné parádě.

Hipster v plné parádě.

4. Moderna pro všechny kategorie

Jestli si na hipstera netroufáte, zvolte něco jako jeho kratší, umírněnější verzi se sklonem vlasů k jedné straně. Tento typ je méně náročnější na pravidelnou péči. Pořád ale budete potřebovat krém na vlhké vlasy a vysoušení kartáčem pro znásobení objemu vlasů.

Nechcete se v létě něčím podobným zabývat? Volný čas radši investujete do plážového volejbalu? Tak pro vás je tu dobrá zpráva. Velmi krátké verze se do trendů letošního roku vešly taky!

Mužnost i charisma ve vlasové verzi.

Mužnost i charisma ve vlasové verzi.

5. Bez starostí

V létě se s tím prostě počítá. Otravují-li vás kartáče, vosky, laky a další nezbytnosti potřebné k vytvoření sice stylového, ale časově náročného účesu, sundejte ze své mozkovny všechno, co ji tíží. Jako herec Channing Tatum. Pokud máte rebelskou duši jako on, určitě na tohle pohodlí vsadíte i poslední pivo!

Pocení hlavy rozhodně nehrozí.

Pocení hlavy rozhodně nehrozí.

Tak co, už je rozhodnuto?

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pořiďte si brýle, budete vypadat jako větší chytrák

6 módních hitů, ve kterých budete za pitomce