KLIČKO POTVRDIL ROLI VLÁDCE SVĚTOVÉHO BOXU!

Bryant Jennigs s mistrem světa sice absolvoval všech 12 kol a podal fantastický výkon, ale o vítězi zápasu nebylo ani tak nejmenších pochyb. Jak Kličko k obhajobě dokráčel? Projděme si jeho zápas po kolu!

První kolo

Jennings na Klička sice dorážel, ale marně. Po třech klinčích úvodní kolo skončilo, aniž by se Kličko dostal k pořádné ráně, nebýt samotného závěru. Průběžně remíza.

Druhé kolo

Jennings stále vyvíjel aktivním pohybem tlak na Klička, ale ten se zkušeněn nikam nehnal a několika přesnými údery rozhodl toto kolo spíše ve svůj prospěch.

Třetí kolo

Kličko porvé v zápase přejímá aktivitu, ale Jennings se dokáže dobře bránit svým pohybem.Přesto i toto kolo jde za obhájcem titulu.

Čtvrté kolo

Jennings do kola vstoupil ve sběsilém tempu, a tak není divu, že na jeho konci mu poněkud padají ruce. Bůhví jak čile ale nepůsobí ani Kličko a tak jsou soupeři často pouze v klinči. Kolo pro sebe nakonec získává opět Kličko.

Páté kolo

Jennings překvapivě z kraje kola ožila a dokonce Klička dokázal parádně trefit. Kličko po zbytek kola nenašel odpověď a tak je páté kolo připsáno na konto Američana.

Šesté kolo

Jennings nabral druhý dech a i v šestém kole Klička pořádně prohnal. Ten se v něm prakticky k ničemu nedostal. Opět kolo pro Jenningse.

Sedmé kolo

Kličko si nechce nechat nic líbit a sedmé kolo začal velmi aktivně. Jenningsova obrana ale zatím drží. Celkově končí kolo remízou.

Osmé kolo

Jennings stále ve výborném pohybu, který znemožňuje Kličkovi použít jeho obávanou pravačku. Díky jeho aktivitě jde ovšem osmé kolo za vyzyvatelem.

Deváté kolo

Kličko pochopil,že Jennings půjde k zemi jen velmi těžko. Ten je neustále aktivní, ale jeho rny byť četnější než Kličkovy, postrádají přesnost. Další remízové kolo.

Desáté kolo

Další velký nástup Jenningse. Ten dokonce donutil Klička k tak pasivnímu klinčování, až Ukrajinec obdržel trestný bod. I toto kolo končí remízou!

Jedenácté kolo

Jennings ubral na pohybu a automatikcy nastoupila Kličkova řední ruka a několikrát přesně zasáhla. Kolo pro šampióna.

Dvanácté kolo

Kličko ví, že bodově je v předu a nikam se nežene. Přesto nakonec alespoň jednou úřaduje jeho zadní ruka. Kolo pro Klička, konec zápasu.

Jennings vydržel s Kličkem 12 kol, což nelze nazvat inak než úspěchem. A výsledek? 116 – 111 a 118 – 109 pro Klička. O vítězství obhájce není nejmenších pochyb. Kličko tak potvrdil svůj status boxerské legendy. To nejleší ze zápasu najdete v našem videu.

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

7 nejzajímavějších bojových umění světa

Rocky 5. Fakta o legendě