5 „cvičebních“ přístrojů, které slibovaly zázraky, ale skutek utek!

Teleshopping byl plný vybavení, které mělo zaručeně pomoci zhubnout nebo nabrat svalovou hmotu. Místo toho vám tyhle šmejdy udělaly akorát průvan v peněžence. Koupili byste je?

Thingmaster
  1. Posilovač stehen Thighmaster

Tenhle krám v 90. letech blbnul hlavy především hubnutím posedlým ženám. Jeho propagátorkou a advokátkou se stala populární herečka Suzanne Somers, kterou můžete znát třeba ze seriálu Krok za Krokem. Prodejní úspěch byl enormní, se slibovaným hubnutím už to bylo horší.

  1. Posilovač břišních svalů Ab Roller

V reklamách na tenhle šmejd vystupovali lidé, jejichž břišáky budily závist. Bohužel pro kupující toho nedosáhli za pomoci Ab Rolleru, ale poctivou dřinou. Nadšení moderátoři si přístroj zkoušeli sami a rozplývali se nad tím, jak je to snadné. Bylo, zároveň byl však nulový také efekt. Svaly zvyklé na celodenní zápřah prostě sedy lehy ve fixované poloze k nějakým extrémním výkonům nenutil, a tak si naivní kupující dopřáli maximálně placebo efekt v podobě nepříjemného pálení.

  1. Havajská židle

Nevíme, jak na vašem pracovišti, u nás v redakci bychom však za tuhle komedii sklidili maximálně výsměch. Na reklamách bylo potěšující alespoň to, že na těchto židlích pózovaly modelky, jejichž rotující pánve dokázala většina mužů ocenit.

  1. The Tony Little Gazelle

Tenhle přístroj musel potěšit všechny masochisty a každého, kdo si rád připadá opravdu trapně. Tady jsou slova zbytečná, prostě mrkněte na video…

  1. „Švihadlo“ JumpSnap

O zdravotních a fyzických přínosech klasického švihadla nemáme pochyb. O přínosech tohohle kastrátu už ano. Nebo si dokážete představit skákat přes švihadlo, jemuž chybí šnůra? Zkuste si to: Do každé ruky vezměte vidličku a předstírejte, že skáčete přes švihadlo. Co na to říkáte?

Autor: Pseudofilosof

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

TOP 13 smrtících hlášek u fitka

Chuck Norris. Fenomén, co pobláznil svět, Jak to vzniklo?