3 zásadní důvody, proč je nejvyšší čas koupit si nový počítač!

Máte doma starý počítač a stále sami sebe přesvědčujete, že to s ním ještě nějakou dobu překlepete, než si pořídíte novou mašinu? Vždyť jste ho přece kupovali teprve před šesti lety! Ten přece musí ještě něco let vydržet! Dáme vám hned tři zásadní důvody, proč je dobrý zvednout se ze židle a dojít si koupit „nový dělo“!

Měnit počítač častěji se vyplatí

Měníme, až když jsme nespokojení. I tak by se dal shrnout nedávný průzkum společnosti Microsoft, který mapoval spotřebitelské chování. Z něho vyplynulo, že stolní počítače patří v Česku i na Slovensku k zařízením, které měníme nejméně ochotně. Na první pohled se může zdát, že důvodem je pořizovací cena. Ale tohle zdání může smést ze stolu fakt, že chytré telefony dokážeme měnit doslova podle módy, a to dokonce i jednou za rok. A dvojkou zrovna nestojí. Ovšem u stolního počítače si dáváme na čas. Dokonce v řádu mnoha let. Co je na tomhle chování špatně? 

1. Starý auto novým kouskům nenaučíš

Nejjednodušší bude, ukázat si to na příkladu, který je nám blízký. Se starým žigulem taky do Brna dojedete, ale považte, jaká to bude cesta? Za prvně bude trvat věčnost, než se někam dobelháte, za druhé to bude nesmírně nepohodlné a o bezpečnosti a spotřebě nemusíme ani diskutovat. To auto vás prostě doslova „sežere“ za živa. Zkrátka moderní doba přináší úplně jinčí káry“, které vás svezou za úplně jiný peníz a umí věci, o kterých se vám ani nezdálo, ale které prostě a jednoduše musíte jako správnej mužskej mít!

2. Produktivita a flexibilita

A teď zpátky k počítačům. Asi není v tuhle chvíli třeba připomínat, není velký rozdíl mezi vozovým a počítačovým parkem. Nový počítač má celou řadu pozitiv. „Díky novým zařízením můžete být mnohem produktivnější, flexibilnější a co je nejpodstatnější, že vaše data jsou mnohem lépe chráněna,“ uvádí Lenka Čábelová (PR manažerka společnosti Microsoft). Proč je to pro vás tak zásadní?

3. Nejzásadnější je bezpečnost!

Zatímco v práci se zejména staráte o běžné dokumenty, pijete hromadu kafe, posloucháte šéfa na poradě, snažíte se vykazovat nějakou pomyslnou činnost a vystačíte si zpravidla s „Ofisama“, doma z pohledu uživatele vyhledáváte a potřebujete jiné věci, využíváte jiné nástroje a nechcete čekat hodiny na to, až se vám otevře vyhledavač nebo načte stránka oblíbeného autobazaru, nedejbože našeho portálu Prochlapy.cz.:) Už se nechcete bezmocně vztekat nad tím, když se vám zasekává oblíbený film při jeho sledování. A všechny tyhle činnosti navíc představujou mnohem větší riziko v rámci vašeho soukromí. A jsme konečně u jádra pudla. Uživatelská přívětivost a ochrana osobních dat by měl být ten zásadní důvod pro obměnu vašeho počítačového parku!  To se týká především těch z vás, kteří tráví doma hodiny lajklováním nebo sdílením všemožností na sociálních sítích.

Notebook nebo stolní počítač? Zkuste ještě jinou variantu!

Víte, že stolní mašina nebo noťas není všechno, co vám současný svět nabízí k pohodlnému užívání internetu? „Pokud jste stále v pohybu a používáte zařízení pro práci nebo zábavu mimo domov, zkuste třeba moderní flexibilní zařízení 2v1 s Windows 10, které lze ovládat jak dotykem, tak klasicky pomocí klávesnice a myši nebo touchpadu. Dotyk je přirozenější při konzumaci obsahu, klávesnici zase užijete třeba při psaní mailů,“ vysvětluje ředitelka spotřebitelského segmentu společnosti Microsoft Kristína Michalsky. A co byste ještě měli zvážit, než si vyberete novej comp? „Při nákupu zařízení je dobré uvažovat i o Office 365 pro domácnosti, který může využívat až pět členů domácnosti a mohou si ho nainstalovat na jakékoliv zařízení, ať už jde o klasický počítač, notebook, ale i smartphone, tablet a dokonce i MAC. Celá rodina tak může krásně propojit fotky od vánočního stromečku přes One Drive,“ dodává Kristína Michalsky.

U Čechů vyhrává Andoid!

Ještě zbývá poslední otázka: Jaký operační systém? Který je tenThe best? Zapomeňte na hospodské šarvátky, kde se s kámošema dělíte na dva nekompromisní tábory milovníků a odpůrců různých operačních systémů. Pravda je taková, že podle zmíněného průzkumu vede v Čechách co do oblíbenosti (potažmo v tom, co si nakonec koupíme) u mobilních telefonů a tabletů operační systém Android. Windows pak vítězí jako systém u notebooků a stolních počítačů. Tak se příště nehádejte a raději si vemte na mušku ženský a jejich pro nás nepochopitelný nálady.

Tak jak? Který počítač letos přistane pod stromečkem vám?

Autor: red

Pozn. On-line průzkum agentury Ipsos se uskutečnil v září 2016 na reprezentativním vzorku 1260 respondentů z ČR a SR od 18 do 65 let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak vypadá váš počítačový stůl?

CTRL-ALT-DELETE – zajímavá historie nejslavnějšího trojhmatu